Samsung'un ilk mini led TV'lerin çıkış tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Samsung'un ilk mini led TV'lerin çıkış tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-04 14:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, sadece akıllı telefon ve işlemci değil her alanda yeni ürünlerini sumaya devam ediyor. Şimdi ise Samsung imzalı ilk Mini-LED TV modellerin yakın zamanda geleceği ortaya çıktı. Televizyon pazarının önemli isimlerinden olan Samsung, bazı sağlam kaynaklara göre 2021’in ilk çeyerğinde Mini-LED TV dönemini başlatmış olacak. Şirketin burada çıkışını tek bir model ile başlatması ve 2021’in ilerleyen dönemlerinde ise seçenekleini artırması bekleniyor. Mini-LED temelli televizyon model veya modellerinden 2021 içinde 2 milyon satmayı hedefliyor. Mini-LED arka aydınlatmalı modellerinde kullanıcılarına gerçek olarak tam 1.000.000:1 kontrast değeri sunacağı belirtiliyor. Pazarda ise 55 inç, 65 inç, 75 inç ve tam 85 inç seviyesinde modeller göreceğiz.

Samsung Mini-LED dönemini başlatıyor

Samsung SmartThings Find'ı kullanıma sunduSamsung SmartThings Find'ı kullanıma sundu

Yeni TV’leri 100 “local dimming” böglesi ile geliştiriyor açıklaması da yapılıyor. Yüksek kontrasat haricinde geniş bir renk skalasına da sahip olacak olan Mini-LED altyapılı ürünler, yüksek parlaklık değeri de sunabilecek. Quantum Dot altyapısı ile OLED paneli birleştirecek olan QD-OLED paneller, söylendiği kadarıyla ciddi avantajlara sahip olacak. Normal OLED panellerden daha geniş bir renk aralığı desteğine sahip olacakken, QD paneller, buna ek olarak daha yüksek bir parlaklığa da saip olacak. Bu durumda yeni paneller ile daha yüksek bir HDR performansı alınabileceğini gösteriyor. Diğer yandna üretim vem üretim maliyeti noktasında da bazı avantajların olduğu belirtiliyor.

QD-OLED, OLED’in sıkıntılı sorunu olan ekran yanısı riskini de en aza indirgemiş olacak. Güney Koreli Samsung şirketi, yeni yılda sadece akıllı telefon modelleri ile değil yeni nesil TV panel teknolojileri ile de dikkatleri üzerine toplayacak gibi duruyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde şirketin bu yeni TV modellerinin çıkışı ile beraber nasıl bir performans alınacaka göreceğiz.  


Samsung Galaxy Note 20 FE gelebilirSamsung Galaxy Note 20 FE gelebilir
Samsung Galaxy S21 beklenenden erken satışa çıkabilirSamsung Galaxy S21 beklenenden erken satışa çıkabilir

PAYLAŞ