Samsung'un Güney Kore akıllı telefon piyasasındaki liderliği sürüyor - Haberler - indir.com

Samsung'un Güney Kore akıllı telefon piyasasındaki liderliği sürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kore'de bulunan haber kaynakları tarafından yayınlanan rapora göre, Güney Kore teknoloji üreticisi, anavatanındaki akıllı cep telefonu pazarının liderliğini kimseye kaptırmıyor. Güney Koreli akıllı cihaz üreticisi Samsung, Ekim - Aralık 2019 verilerinden elde edilen bilgilere göre yılın dördüncü çeyreğinde de genellikle olduğu gibi Güney Kore'deki akıllı telefon pazarına hakim olmayı başardı. Kore Herald tarafından yayınlanan raporun verileri Counterpoint araştırma şirketine dayalıdır. 

En çok satılan 7 Samsung telefonu

Yıl içerisinde en çok satışı yapılan 10 akıllı telefonun 7'si Samsung markasına aittir. Konuyla ilgili olarak açıklanan istatistiklere göre Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde, bir önceki döneme göre %14 düşüş ile pazar payının %57'sine sahip olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili olan bu verilere göre, dördüncü çeyrekte en çok satışı yapılan 10 akıllı cep telefondan 7'sinin Samsung markalı olduğu dile getirildi. Galaxy Note 10+ 5G ülke içerisinde satışlarda birinci sırayı alırken, ikinci sırada ise iPhone 11 ve üçüncü sırada ise Galaxy Note 10 5G adlı akıllı cihazlar yer alıyor. Sırayı takiben de iPhone 11 Pro ve Galaxy A90 adlı akıllı cihazlar yer alıyor. 

Samsung Galaxy Note 20 geliyorSamsung Galaxy Note 20 geliyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, iPhone 11 ailesinin son derece başarılı olan satışları ile beraber bir önceki çeyreğe göre 17 puanlık bir büyüme sonrasında pazarda %28'lik payı ile ikinci sırada yer alarak Samsung'un peşinden geliyor. Bir diğer Güney Koreli teknoloji şirketi LG ise %15 pazar payı ile üçüncülük koltuğuna yerleşti. Güney Kore akıllı telefon pazarının ise önceki döneme göre %1.6 oranında büyüme sağladığı da dikkat çeken bilgiler arasındadır. 

 


Samsung Galaxy Note 10 Lite Türkiye’de satışa çıktıSamsung Galaxy Note 10 Lite Türkiye’de satışa çıktı
Samsung katlanabilir ekranlarını rakiplerine satacakSamsung katlanabilir ekranlarını rakiplerine satacak
Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M31 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M31 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ