Samsung'un Etkinliğinde Teknoloji Meraklılarını Neler Bekliyor? - Haberler - indir.com

Samsung'un Etkinliğinde Teknoloji Meraklılarını Neler Bekliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 17:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Röportaj

Uzun süredir gündemi meşgul eden ve teknoloji severleri meraklandıran Samsung'un Unpacked etkinliğinde birbirinden farklı ürünlerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Etkinlikte özellikle üç farklı akıllı cihaz tanıtılacak. Samsung'un geçen sene piyasaya sürdüğü amiral gemilerinin devamı niteliğinde tasarlanan Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus'a ilave olarak, bu sene bir de Galaxy S10E ile karşı karşıya geleceğiz. Etkinlik daha gerçekleşmeden gündeme oturmayı başarmışken gerçekleştiğinde çok daha büyük ilgi göreceği bekleniyor. Etkilikte " çeşitli akıllı cihazlar, kameralar, güç unsurları ve yazılım" adı altında bir çok ürün ile karşı karşıya geleceğiniz.

Galaxy S10 Ön Siparişlerinde 600 Dolarlık İndirim FırsatıGalaxy S10 Ön Siparişlerinde 600 Dolarlık İndirim Fırsatı

Akıllı Cihazlar

Etkinliğinde gözdesi olan Samsung'un Galaxy S10E'nin Apple'ın iPhone XR'e ile eşdeğer olacağı bekleniyor. Fakat bu amiral gemisinin fiyatı iPhone XR'ye göre çok daha uygun olması bekleniyor. S10E'nin şu an için özelliklerinin neler olacağı kestirilmiyor. Buna rağmen bu yılki amiral gemisinin ekran boyutunun Galaxy S10'dan biraz daha küçük olacağı düşünülüyor. Elde edilen verilere göre Galaxy S10 6,1, Galaxy S10 Plus 6,4 ekran özelliğine sahip olurken Galaxy S10E'nin ise 5,8 inç'lik bir ekran boyutuna sahip olacak. Fakat bunlar için henüz bir kesinlik söz konusu değil. Bu üç akıllı cihazın da ekranın da kamera açısından delik bulunacağı ön görülüyor. Bu sistemi ilk kullanan S10 olmayacak. Daha önce buna benzer tasarım Huawei Nova 4 ve Honor View 20 olan akıllı cihazlarda gördüğümüz gibi Samsung'un Galaxy A9 Pro cihazında da gördük. Bunların yanı sıra aynı zamanda S10 Plus'ta, kamera özelliği yerine yüz ile kilit açma seçeneği ile karşılaşacaksınız. S10E'nin, diğer üst model akıllı cihazlarda olan ekran altı parmak izi okuyucu ile değilde yanında bulunan güç düğmesinin normalinden daha geniş olacağı tahmin ediliyor. 

Kamera

Samsung akıllı cihazda kamera olayı oldukça önemsemiş olacak ki geçen yıl piyasaya sürdüğü orta segmentli akıllı cihazın dört farklı kameraya sahip olduğunu görmüştük. Bu yıl ise, Galaxy S10 ve S10 Plus'ın üç arka kamerayla, S10E'nin ise çift arka kamerayla etkinlikte yerini alması bekleniyor. Etkinlik gerçekleşmeden kameraların özellikleri hakkında kesin bir bilgi elde edilmiyor. Kameralarının ikisinin 12 ile 16 MB olması beklenirken üçüncü kameranın ise çok daha üst düzey yani ultra geniş açılı olacağı düşünülüyor. Cihazların ana kameralarının seride olduğu dikdörtgen çevreli olacağı düşünülüyor fakat S9 ve S9 Plus'taki gibi dikey değil, Note 9'daki gibi yatay bir şekilde sıralanacak. 

Güç Unsurları 

S10 serisinde yeni teknoloji ürünü Exynos 9820 ve Snapdragon 855'in kullanılacağına neredeyse kesin olarak bakılıyor. Bu iki üründen hangisinin kullanılacağı satıldığı konuma göre değişecek ancak buna rağmen iki iki ürünün de güç, verimlilik, yapay zeka, hızlı bağlantı gibi konularda kullanıcılarını tatmin edeceği kesin bir durum. Sızan bilgilerden elde edilen verilere göre cihazların 8GB RAM ve 512GB depolama alanına sahip olacağı düşünülüyor. Bununla beraber aynı zamanda 12GB RAM ve 1TB depolama alanına sahip olan özel cihazlarda sunulacağı düşünülüyor. 

Yazılım 

Samsung kullanıcı isteklerine dikkat ederek geçtiğimiz günlerde Android'in arayüzünün son sürümü olan One UI'yi kullanıcılarına sunmuştur. One UI özelliğinin tek amacı kullanışlılık düzeyini artırmak, tek elle kontrol sistemini geliştirmek ve büyük telefonlara uyun sağlamak olduğunu gösteriyor. Tüm bunların yanı sıra aynı zamanda Galaxy S10 ile Samsung Blockchain KeyStore adlı bir uygulama ile geleceği düşünülüyor. Bu uygulama sayesinde kripto paranızı akıllı cihazınızda saklayabilirsiniz. Düşük ışığın olduğu durumlarda birden fazla fotoğrafı bir araya getirerek daha hoş bir görüntü elde etmenize imkan tanıyan yeni kamera modu Bright Night'ın da etkinlikte tanıtılması bekleniyor. 


Galaxy S10 görüntüleri herkesi etkilediGalaxy S10 görüntüleri herkesi etkiledi
Samsung Galaxy S10'nun Kamerası hakkında yeni detaylar ortaya çıktıSamsung Galaxy S10'nun Kamerası hakkında yeni detaylar ortaya çıktı
Samsung Galaxy S10 ve S10+ Çalışırken GözüktüSamsung Galaxy S10 ve S10+ Çalışırken Gözüktü

PAYLAŞ