Samsung'un en küçük kamera sensörü ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Samsung'un en küçük kamera sensörü ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 09:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, yeni en küçük kamera sensörü Isocell JN1 modelini duyurdu. Marka duyurmuş olduğu bu yeni sensörünün daha ince yapıda olduğunu açıkladı. Samsung’un duyurulan Isocell JN1 sensörü, dikkat çekerken, Samsung’un kamera sensörü pazarında Sony ve Omnivision ile beraber üç ana şirketten birisi olduğunu belirtelim. 50 MP ve 108 MP sensörler sayesinde son zamanlarda çıtanın bir hayli yükseldiği bu Pazar, şimdi ise 50 MP yeni sensörünü duyurdu. Marka, görüntü kalitesi yerine ince bir tasarıma öncelik vermişe benziyor.

50 MP Isocell JN1 kamera sensörü, önceki 50 MP sensörlerden daha küçük bir sensör yapısında ve pixel boyutuna sahip olarak geliyor. Teknoloji markası, piksel birleştirme ve yeni Isocell teknolojisinin daha küçük sensör boyutunu dengeleyeceğini umuyor.

Samsung Galaxy Book Go modelleri tanıtıldı     Samsung Galaxy Book Go modelleri tanıtıldı     

Samsung Isocell JN1 duyuruldu

Bu yeni görüntü sensörü 0.64 mikron pikseller ile birleştirilmiş ½.76 inç sensör boyutu ile geliyor. Samsung’un önceki 50 MP sensörlerinden daha küçük yapıda olduğunu belirtelim. Bu sensör ana kameranın yanı sıra telefoto, ultra geniş yada selfie kamera için daha uygun olarak geliyor. Samsung’a göre 0.7 mikron pikselli sensörlere göre kamera modülünün yüksekliği yüzde 10 daha küçük oluyor. Bu sayede kamera çıkıntısından ötürü olan darbeleri azaltıyor ve daha ince bir tasarım sağlamış oluyor. Daha küçük sensör ve pil boyutu, 50 MP sensörlere ve geleneksel 12 MP sensörlere göre düşük ışıkta görüntü kalitesini düşürüyor. Ancak Samsung Isocell JN1 sensörünün bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü Isocell 2.0 teknoloji ile donatıldığı belirtiyor.

Samsung bu yeni teknolojinin ek geliştirmelerle beraber JN1’de ışık hassasiyetini yüzde 16 arttırdığını ileri sürüyor. Ayrıca FHD 240FPS video kaydı ve 4K 60 FPS gibi desteklerinde olduğunu belirtelim.  


Samsung Galaxy S21 Plus 5G Özellikleri ve fiyatı ne olacak?Samsung Galaxy S21 Plus 5G Özellikleri ve fiyatı ne olacak?
Samsung SmartThings uygulamasını yenilediSamsung SmartThings uygulamasını yeniledi

PAYLAŞ