Samsung'un dizüstü bilgisayarlarda oyun oynanmaz sözünü yıkacak RAM'i! - Haberler - indir.com

Samsung'un dizüstü bilgisayarlarda oyun oynanmaz sözünü yıkacak RAM'i!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-01 14:10:54
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Samsung şirketinin son dönemlerde önemli şeyler üzerinde çalıştığını biliyoruz. Özellikle de telefonlar konusunda büyük adımlar atan şirket son getirdiği özelliklerle de kullanıcıların büyük beğenisini topladı. Sadece telefon kısmında gelişme göstermeyen şirket televizyon, telefon, bilgisayar, tablet sektöründe de ortaya önemli işler koyduğunu biliyoruz. Bildiğimiz üzere masaüstü bilgisayarlarda oyun oynamak için özel ekipmanlar kullanılıyordu. Masaüstü bilgisayarlarda pek bileşen sıkıntısı olmasa da konu dizüstü bilgisayarlara gelince bazı donanımların değişemeyeceğini ve ya yükseltilemeyeceğini biliyoruz. İşte bu konuda yetersiz kalan bir konuya Samsung şirketi el attı.

Karşınızda 32 GB DDR4 RAM

Öncelikle belirtmekte fayda var, Samsung'un ürettiği bu RAM sadece dizüstü için geçerlidir. Dizüstü bilgisayarlarda şuana kadar kullanılan maksimum bellek 16 GB'dı. Şirketin çalışmalarından sorumlu ve üst düzey yöneticilerinden Sewon Chun, "Geliştirilen bu yeni teknoloji ile birlikte oyun bilgisayarları her zamankinden güçlü ve etkileyici olacak" dedi. Fakat maddi açıdan sıkıntı olabilecek bu RAM'ler duyurulsa da ne zaman çıkacağı konusunda pek bir bilgimiz yok. Çıkmasıyla birlikte fiyatının pahalı olacağını düşündüğümüz bu RAM'in ülkemizde dolar sebebiyle ne kadar olacağını kestirmek mümkün değil. 

Özellikle bu teknoloji ile oyun performansı konusunda sıkıntıya düşen dizüstü bilgisayarların oyunlarda daha üst düzey performans göreceğini anlıyoruz. Şimdiye kadar en yüksek 16 GB RAM'i olan dizüstü bilgisayarlar artık RAM konusunda sıkıntı çekmeyecek. Yeni çıkacak olan bu RAM'lerde tek modülde 32 GB alabilecekleri için enerji konusunda da büyük bir tasarruf görmek mümkün. Toplamda %40'a yakın oranda enerji tasarrufu sağlayan RAM'lerin dizüstü bilgisayarlarda oyun oynanmaz lafını yerle bir ettiğini görüyoruz.





PAYLAŞ