Samsung'un deneysel bir tasarım üzerinde çalıştığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Samsung'un deneysel bir tasarım üzerinde çalıştığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-03 15:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz yıl Galaxy Fold ile ana akım akıllı telefon modellerinin dışında seyir haline geçen Samsung, deneysel tasarıma sahip olan bir patent daha aldı. Patenti alınan tasarım, kavisli üst ve alt kenarlara sahip. 

Akıllı telefon dünyasının en büyük markalarının başında gelen firmalardan olan Güney Koreli şirket Samsung, yeni bir patent aldı. Oldukça deneysel diyebileceğimiz bir tasarım barındıran patentte, cihazın alt ve üst köşelerinin kavisli yapısı görülüyor. Cihazda iki tanesi yay taraflarında olan üç ekran mevcut. Burada bulunan sanal butonlar, ihtiyaca göre düzenlenebiliyor. Yani LG V20’nin ikincil ekranı gibi çalışıyor diyebiliriz. 

Android 10 güncellemesi alacak Samsung cihazlarıAndroid 10 güncellemesi alacak Samsung cihazları

Akıllı telefon dünyasında genel olarak dikdörtgen tasarım şekli kabul görmüş olsa da nadir de olsa başarısız olan deneysel tasarımlar da ortaya çıkabiliyor. Henüz nereye varacağı belli olmayan bu deneysel tasarımlardan en yenisi 2019 yılında çıkmaya başlayan katlanabilir akıllı telefonlardı. Bu alanda Galaxy Fold, Mate X ve Razr gibi üç farklı tasarımı benimseyen örnekler görmüş olduk.

Samsung’un yeni patenti

samsung patent

Tüm şirketler bu alanda çalışmalarına hız vermiş olsalar da Samsung'un yeni tasarımlar ve ergonomik yapılar üzerinde bir hayli çaba sarf ettiği rahatlıkla söylenebilir. Let’s Go Digital’da yer alan habere göre Güney Koreli teknoloji şirketi, patent başvurusunu 2019 yılında yaptı ve patent 23 Ocak 2020’de onaylandı.

Daha önce kıvrımlı köşelere sahip olan ekranlar var olsa da kenarları tamamıyla kavisli olan ekranlar oldukça zorlayıcı tasarımlara sahipler. Samsung da bu tasarımı başarabilmek adına paneli üç parçaya bölüyor. Cihazın ortasında kalan kısım dikdörtgen bir tasarıma sahip iken altta ve üstte yer alan kısımlar kavisli bir tasarıma sahip. Bu ekranlar birlikte çalışıyorlar fakat hepsi aynı işlevlere sahip değiller. 

Ana ekran klasik işleve sahipse diğer iki ekran, bildirimleri  sanal anahtarları, ihtiyaca ve görüntülenen uygulamaya göre bağlamsal kısayolları gösteriyorlar. 


Samsung Galaxy S10'na birden fazla parmak izi nasıl eklenir?Samsung Galaxy S10'na birden fazla parmak izi nasıl eklenir?

PAYLAŞ