Samsung'un bir saati daha yolun sonuna geldi - Haberler - indir.com

Samsung'un bir saati daha yolun sonuna geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 18:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji markası Samsung, ilk akıllı saat modeli için desteğini kesmeye karar verdi. Şirketin 8 yıl önce çıkartmış olduğu akıllı saatte artık Galaxy Store desteği bulunmayacak. Güney Koreli üretici isim Samsung, bugüne kadar canlı tuttuğu efsane saatine veda etmeye hazırlanıyor. Galaxy Gear modeli Samsung’un pazara sunduğu ilk akıllı saat oluyor. 8 yıl önce çıkış yapan bu cihaz güncelleme almaya devam ediyordu. Fakat şirket 5 Ağustos tarihinde bu desteğe son verecek.

Galaxy Gear desteği sonlandırılıyor

Samsung Galaxy M52 5G’nin kamera özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy M52 5G’nin kamera özellikleri sızdırıldı

Samsung’un piyasadaki ilk akıllı saati olan Galaxy Gear, 2013 yılında pazara giriş yapmıştı. Teknoloji sektöründeki yenilikçi ürünlerden olan bu modelin girdiği tarih 2013 yılında iPhone harici akıllı telefonların yaygınlaşmaya başladığı dönemdi. Bu bilgi de Galaxy Gear’ın pazardaki oldukça eski ürün olduğunu gösteriyor. Her teknolojik üründe olduğu gibi Samsung Gear için de ömrünün bittiği anlamına geliyor. Samsung, bu modeli için Galaxy Store desteğini sonlandırıyor. Şirket, kullanıcılara cihazı kullanmaya devam etmek için Tizen adlı akıllı saat işletim sistemi geçiş yapmalarını öneriyor.

Galaxy Gear modelini hatırlayacak olursak çıktığı dönem damga vuran ürünlerden olan bu saat Galaxy Note 3 ile beraber çalışmak için tasarlanmıştı. 512 MB RAM, 4 GB depolama alanı yer alan cihazda 1.9 MP kalitesi ile fotoğraf çekebilirken 720p video kaydı yapabiliyordu. Günümüzün gelişmiş teknolojili akıllı saatlerin öncü ismiydi diyebiliriz.


Samsung Galaxy Watch 4 tasarımı sızdırıldıSamsung Galaxy Watch 4 tasarımı sızdırıldı
Samsung Galaxy Z Fold 3 etkinlik tarihi belli olduSamsung Galaxy Z Fold 3 etkinlik tarihi belli oldu

PAYLAŞ