Samsung'un ardından MediaTek'te 6G için adım attı - Haberler - indir.com

Samsung'un ardından MediaTek'te 6G için adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-23 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Tayvan merkezli yonga tedarikçisi MediTek’in Finlandiya'daki Ar-Ge merkezinde 6G teknolojisini araştırmak üzere bir ekip kurduğu iddia ediliyor.

Yeni nesil ağ teknolojisi henüz Türkiye’de kullanıma sunulmamış olsa da, ABD ve Güney Kore gibi mobil teknolojilerin daha fazla önemsendiği bölgelerde hızlı bir yayılım gösterdi. Günümüzde piyasaya sürülen akıllı telefonların neredeyse hepsi 5G bandını destekliyor.

Samsung 6G Çalışmalarını BaşlattıSamsung 6G Çalışmalarını Başlattı

Akıllı telefon pazarındaki dev şirketlerin 5G noktasında agresif bir yayılma politikası izlemesi, uzun vadede daha çok söz sahibi olmayan şirketlerin de 6G için harekete geçmesine neden oldu. Bu şirketlerden biride MediaTek gibi görünüyor.

MediaTek’e yakın bir kaynaktan gelen açıklamalara göre Tayvanlı şirket, 5G için Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 6 yıl önce başlamıştı fakat ancak geçtiğimiz senenin sonlarına doğru tanıtılan 5G destekli Dimensity işlemciler, şirketin 5G konusunda olumlu yorumlar almasını sağlamıştı.

Mobil iletişim altyapısı konusunda son derece yüksek bir Ar-Ge gücüne ve teknolojilere sahip olan Finlandiya’da 6G için hazırlıklara başlamak üzere olduğu ediliyor.

Huawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladık

Finlandiya’dan gelen bilgilere göre şirket, buradaki merkezinde çoktan bir 6G araştırma ekibi kurmuş bulunuyor. 6G teknolojisinin ekipman ve standartlarından daha çok bu teknolojisinin kullanıcılara nasıl ulaştırılacağını araştıran şirket çalışmalarını Nokia ile ortay yürütecek gibi duruyor. Nokia’nın da birkaç ay önce Finlandiya’daki tesisinde 6G ekipman ve standartlarının nasıl olacağına dair araştırmalara başladığı iddia ediliyor. Bu ilerleyen yıllarda MediaTek ve Nokia’nın 6G konusunda birleşebileceği ihtimalini ortaya çıkıyor.

Ancak 6G için henüz önümüzde büyük bir zaman bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. 2030 senesinden önce kullanıma sunulması beklenmeyen ağ teknolojisi için Huawei, Samsung, Qualcomm ve akıllı telefon sektörünün diğer büyük şirketleri de şimdiden çalışmalara başladığını hatırlatalım. 

 


Huawei 6G için çalışmalara başladıHuawei 6G için çalışmalara başladı
Samsung'tan 6G teknolojisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarSamsung'tan 6G teknolojisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar

PAYLAŞ