Samsung'un AR Emoji'si Apple'ın Animoji'sinin kopyası mı? - Haberler - indir.com

Samsung'un AR Emoji'si Apple'ın Animoji'sinin kopyası mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-02 21:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung, MWC 2018 kapsamında yeni Galayx S9 ailesini tanıtmış ve yeni teknolojilerini de beraberinde sunmuştu. Bunlardan birisi olarak Samsung AR Emoji özelliği fuarın dikkat çeken yeniliklerinden birisi oldu. AR Emoji özelliği Apple'ın Animoji özelliği ile benzerlik sağlayarak bazı söylemlere neden oldu. Samsung mobil bölümünün sorumlusu olan DJ Koh ise Galaxy S9'da yer alan yeni AR Emoji özelliğinin Apple'ın Animoji özelliği ile kıyaslayanlara yönelik yeni bir açıklama yaptı. Bu kapsamda bu yeni özelliğin Animoji'nin bir kopyası olmadığını ifade ediyor.

Galaxy S9'da yer alan yeni AR Emoji sisteminin Apple'dan alıntı olduğu düşünülüyor. Çünkü henüz birkaç ay önce iPhone X tanıtıldı ve bu işlevi ilk defa o cihazda görüldü. Samsung mobil CEO'su Dj Koh ise "Onların yaklaşımı ve benim yaklaşımım baştan aşağı farklı. Ben kendi yol haritama göre ciddi biçimde çalışıyorum" dedi ve üç boyutlu animasyonları 2001'den bu yana kapaklı telefonlarda kullanmayı düşündüğünü söyledi. Şirketlerin şuan ki teknolojileri üzerinde birkaç senelik bir çalışma süreci olduğu düşünülür ise Koh'un açıklamalarının doğru olduğunu ifade edebiliriz.

Ayrıca Koh, ifadelerinde dünyanın ilk üç boyutlu yüz ifadelerinin iPhone X'te olmadığını ve Logitech web kameraları ve yüz hareket sistemlerinde yer aldığını ifade ediyor.





PAYLAŞ