Samsung'un Android Pie İle Sunacağı Yenilikler - Haberler - indir.com

Samsung'un Android Pie İle Sunacağı Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 11:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android’in en güncel sürümü olan 9.0 Pie birçok üretici tarafından modellere sunulmaya devam ediliyor. Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’da başta Galaxy Note 9 ve Galaxy S9 serileri olmak üzere birçok cihazına Android Pie güncellemesini sunacak. Şimdi ise Samsung’un bu söz konusu güncelleme ile getireceği yenilikler belli olmaya başladı. Android 9.0 Pie güncelleme takvimi henüz belli olmazken, güncelleme ile sunulması beklenilen değişiklik ve yenilikler Samsung Fransa kaynaklı bir gönderi üzerinden ortaya çıktı. Güncelleme tarihleri genel itibariyle 2019 Ocak dönemini işaret ederken, Android Pie için uygulama üreticileri bu anlamda biraz daha zamana ihtiyaç duyacaklar.

Samsung Android Pie 9.0 Güncellemeleri

Güncelleme ile başlıca olarak Galaxy Note 8 serisine Galaxy S9 ve Galaxy Note 9’da varolan bazı özellikler gelecek. Bu özellikler arasında kaydırarak yazma ve rakamlardan sonra boşluk bırakma özelliği gibi içerikler olacak. Diğer yandan modellerin çift SIM kartlı versiyonlarında VoLTE ve VoWifi teknolojilerine destek sunulacak. Ayrıca Android Pie ile beraber varsayılan olarak gelen ses kayıt gibi uygulamaların dahada geliştirileceği ifade ediliyor.  

Android 9.0 Pie ile beraber Samsung cihazlarda güncellenecek olan galeri uygulaması tamamen yenilenecek. Bu noktada kullanıcıların aramak istedikleri videolara daha kolay bir şekilde erişilebilecek. Ayrıca Samsung kamera uygulamasının doğrudan başlatma alanında ortaya çıkan tüm resimlerin gösterilmesi gibi sorunların da tamamen giderilmesi bekleniyor. Bu noktada sadece kamera uygulamasından resim çekildiğinde resimler gösterilmiş olacak. Kamera arayüzü için de yenilikler beklenirken tüm bu özelliklerin Ocak 2019’dan itibaren sunulacak Android Pie ile beraber gelmesi bekleniyor.

Ayrıca son amiral gemisi model Galaxy Note 9’da yer alan flaş ışık odağı gibi özelliklerinde bulunması bekleniyor. Galaxy S8 ve Note 8 gibi bir önceki nesil modellerde ise oyunlar içerisinde süzülen klavye yeniliği de bulunacak. Ayrıca gelecek olan bir başka yenilik ile arama esnasında gelen bir başka aramanın numara ve ismini okumak ile beraber ses dosyası üzerinden dinlemek istenen kısım kesilip uygulamada dinlenebilecek. Galaxy S9 serisi için Android Pie kurulumu sızdırılırken bu noktada tüm Pie gelecek Samsung modeller için testlerin sürdüğü biliniyor.

Şuan için henüz sunulacak güncellemelerin beta programları başlatılmış değil. Yakın zamanda Beta süreçlerinin başlaması beklenirken aynı dönemde geçen yıl Android Oreo Beta sürümleri Kasım ayı başlarında sunulmaya başlanmıştı. Bakalım Samsung sunacağı güncelleme destekleri ile kullanıcılardan ne gibi geri dönüşler sağlayacak göreceğiz.





PAYLAŞ