Samsung'un AMD GPU'ları gecikebilir - Haberler - indir.com

Samsung'un AMD GPU'ları gecikebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un AMD şirketi ile yaptığı iş birliği ile geliştireceği ilk GPU modeli için Temmuz ayını beklemek zorunda olabiliriz. Öyle ki ortaya atılan iddialara göre söz konusu bu GPU’lar kısıtlanmış halleri ile bile rakiplerinden çok daha performanslı olacak. 2019 yılında Samsung ve AMD, akıllı telefon ve tablet modellerinde kullanılmak için ortak grafik işlem birimi geliştirme yolunda anlaşma yapıldığını açıklamıştı. Daha sonra pandemi sebebiyle bu noktada çalışmalar bir süre uzaktan devam etmişti. Bu ayın başında ise AMD CEO’su Lisa Su, yaptığı açıklamalarda Samsung’un bir sonraki amiral gemisi modellerindeki işlemcilerin, AMD’nin RDNA 2 grafik teknolojisine sahip olacağı açıklanmıştı. Bu özel çipler ile beraber ışın izleme ve değişken gölgelendirme gibi özelliklerde kullanılabilecekti.

AMD ve Samsung’un grafik birimi ertelenebilir

Samsung Exynos 2100 yonga seti tanıtıldıSamsung Exynos 2100 yonga seti tanıtıldı

Daha önce isabetli tahmin ve sızıntılar ile paylaşım yapan Twitter kullanıcısı Ice Universe yeni yaptığı paylaşım ile AMD ve Samsung’un yeni GPU modelinin normalde Haziran’da çıkacağını ancak Temmuz ayına ertelendiğini belirtiyor. Çipsetinin performans ve diğer detaylarının da yakında öğreneceğimizi belirtiyor. Samsung’un geçmişte Exynos işlemcilere sahip amiral gemisi cihazları ile Ortadoğu ve Avrupa’da satılan Snapdragon işlemcili amiral gemisi modelleri arasındaki performans farkından ötürü oldukça eleştiri alıyordu. Bu sebeple şirket, çip ölümünü tamamen yeniden yapılandırma kararı aldı.

Markanın geliştirmiş olduğu çekirdekleri emekli etmişken, ARM’nin tasarımlarını kullanmaya başlamıştı. Exynos 2100 ile başlayacak olan performans artışı, ARM’nin Mali GPU’su Qualcomm’un Adreno GPU’sundan geri kaldığı için şirket aradaki farkı tam kapatamamıştı. Bir sonraki Exynos 1XXX serisinin de AMD GPU ile gelmesi bekleniyor. Bu çipsetlerin yer alacağı model serisinin ise Galaxy S22 olması bekleniyor. Bu cihazlarda 5 nm Exynos 2200 çiplerinin yer alması bekleniyor.


Samsung'dan, Exynos işlemcili bir laptop geliyorSamsung'dan, Exynos işlemcili bir laptop geliyor
Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2200 Apple'ı geçebilirSamsung'un yeni işlemcisi Exynos 2200 Apple'ı geçebilir

PAYLAŞ