Samsung'un 5G destekli Galaxy M42 modelinin detayları ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Samsung'un 5G destekli Galaxy M42 modelinin detayları ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni 5G modeli Galaxy M42 5G modelinin teknik özellikleri be çıkış tarihi ile ilgili bilgiler ortaya çıktı.

5G özelliğine sahip olan bu modellere farklı bir empati duyan Samsung, yeni bir modeller kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Birkaç gün önce birçok özelliği ile adından söz ettiren Galaxy M42 5G, şimdi ise daha fazla detayla karşımıza çıkıyor. Yakın zaman içerisinde tanıtılması beklenen bu akıllı cihazın teknik detayları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Samsung Galaxy S22'den ilk detaylar geliyorSamsung Galaxy S22'den ilk detaylar geliyor

Samsung Galaxy M42 5G’nin teknik özellikleri

Güney Koreli teknoloji devinin beğenilen serisi M içerisinde kullanıcıların karşısına çıkacak olan Galaxy M42 5G yakın zaman içerisinde geliyor. Özellikleri ile sık sık adından söz ettiren bu cihaz, özellikle de orta segment sınıfında yer almasıyla gayet alınabilir durumdadır. Galaxy M42 5G'nin özellikleri şimdiden ses getirmeyi başarıyor. İlk olarak ekran kısmına değinmek gerekirse Galaxy M42 5G üzerinde 6.6 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüğünde Super AMOLED bir ekran üzerine kuruludur. Parmak izi sensörünü ön kısmında taşıyan bu ekran hemen üzerinde ise 20 MP'lik ön kamerası ile göz kamaştırıyor.

Damla çentik tasarım üzerine kurulan bu cihazın hemen arka kısmında ise 59 MP'lik ana kamera yer alıyor. Bu ana kameranın hemen yan kısmında ise 8 MP'lik ultra geniş açılı sensör bulunuyor. Buna ek olarak ise 5 MP'lik bir derinlik sensörü ve yine 5 MP'lik bir makro lens arka kamera cihazda kendine yer buluyor. Yani toplamda cihazda dörtlü kamera sistemi yer alıyor. 

Galaxy M42 5G'nin Qualcomm’un Snapdragon 750G yonga setine sahiptir. Cihazın 5G destekli olmasını sağlayan bu işlemci 4GB ve 6 GB RAM bellekleri ile destekleniyor. Standart olarak ise 128 GB depolama ile beraber gelen M42, microSD kart desteği vardır. 5000mAh veya 6000mAh batarya ile kullanıcıların karşısına çıkması beklenen bu cihaz 15W hızlı şarj desteği sunuyor. Cihazın diğer özellikleri arasında ise 802.11 b/g n/ac Wi-Fi ve Bluetooth 5.0 vardır.

Galaxy M42 5G’nin etiket fiyatı

Orta segment sınıfında yer alan ve bu özelliklere sahip olan Galaxy M42 5G'nin 2200-2800 TL gibi bir fiyat etiketi olması bekleniyor. Fakat bu fiyata vergiler eklendiği için cihazın fiyatının çok daha yüksek olması bekleniyor. 28 Nisan günü lansmanı gerçekleşecek olan bu akıllı cihazın şu an için satışa çıkacağı tarih ise bilinmiyor. Genel olarak değerlendirildiği ise Samsung Galaxy M42 5G oldukça dikkat çekici bir model gibi gözüküyor. Özellikle de M serisinin bünyesinde bulunuyor olması sebebiyle M51 ile ciddi anlamda benzerlik vardır. Özellikle de performans ve pil kısmında cihazın m51'e yakın olduğunu söylemek mümkündür. Fakat bu kadar yüksek batarya kapasitesine 15W hızlı şarj desteği yetersiz gelecektir.28 Nisan günü lansmanı gerçekleşecek olan Galaxy M42 5G hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla detayın elde edilmesi bekleniyor. 

 


Samsung yeni modellerinde Armor Frame kullanacakSamsung yeni modellerinde Armor Frame kullanacak
Samsung Galaxy M32 5G ile geliyor?Samsung Galaxy M32 5G ile geliyor?
Samsung Galaxy M32'den 6.000 mAh batarya sürpriziSamsung Galaxy M32'den 6.000 mAh batarya sürprizi

PAYLAŞ