Samsung'tan yepyeni bir donanım! - Haberler - indir.com

Samsung'tan yepyeni bir donanım!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-10 11:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple AR teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Artırılmış gerçeklik konusunda çalışmalarını sürdüren şirket , aylardır kendi başlığını geliştirdiği duyumları ile konuşuluyor. Apple' ın bu hamlesinin ardından iki dev şirket de pastadan pay alabilmek için hemen çalışmalara koyuldu. Samsung ve Microsoft' da alınan haberlere göre AR sektöründe Apple' ın bir numaralı rakibi olmayı hedefliyor. VR yani sanal gerçeklik gözlüklerinin ardından AR yani artırılmış gerçeklik başlıkları hakkında sektörde büyük çalışmalar yapılıyor. Oculus ve HTC' nin VR modelleri piyasada öncü ve kaliteli ürünler sunarken AR yani artırılmış gerçeklik başlıkları hakkında son kullanıcıya ürün bir türlü ulaşmış değil. AR konusunda bir süredir çalışmalarını yürüttüğü bilinen Apple , kablosuz bir şekilde çalışacak yeni ürünü olan AR başlığı kullanıcılarla buluşturmayı hedefliyor.

Apple'la rekabet devam ediyor

Apple' ın çalışmaları devam ederken sektördeki bir numaralı rakibi Samsung bu gelişmeleri yakından izliyor ve yeni ataga geçme yolunda adımlar atıyor. Kore kaynaklı bir haber sitesi olan The Korea Times' de yer alan haberlere göre, Samsung ve Microsoft gelişmiş bir AR başlık üzerine çalışmalar yürütüyor. Kablosuz bir şekilde çalışan başlığın üst düzey segmentde bir model olduğu söylenmekte. Fiyatının da el yakacağı söylenen modelin yakında kullanıcılara tanıtılması planlanıyor.

Apple AR başlığı ile ilgili çalışmalarına devam ederken ilk AR başlığını 2020 yılında satışa sunmayı planlıyor. Bir numaralı rakibi olan Samsung ise HoloLens ile oldukça tecrübe edinmiş olan Microsoft firması ile AR başlığını önümüzdeki Ağustos ayında IFA fuarı ile tanıtması bekleniyor.

 

 

 

 

 





PAYLAŞ