Samsung'tan kırılmaz telefon ekranı! - Haberler - indir.com

Samsung'tan kırılmaz telefon ekranı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-26 12:55:45
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının en iyi isimlerinden biri olan Samsung, bu aralar isminden sıkça gündemde söz ettiriyor. Bilindiği üzere şirket çok kısa bir süre sonra, tüketicilerin karşısına bu yılın şirkete ait ikinci amiral gemisi Galaxy Note 9'u çıkaracak. Galaxy Note  9'un tanıtım tarihine sayılı günler kaldı ve model şu an teknoloji gündeminin odak noktasında yer alıyor. Fakat Samsung, attığı yeni bir adımla, ilgiyi farklı bir yöne çekmiş durumda. Samsung tarafından duyurulan yeni teknoloji, akıllı telefon kullanıcılarının ciddi anlamda ilgisini çekecek gibi duruyor. Şirketin yaptığı duyuruya göre, Samsung kırılmaz telefon camı üretecek.

Samsung kırılmaz cam ürettiklerini duyurdu

Son zamanlarda akıllı telefonlarda gördüğümüz OLED ekran teknolojisi, görüntüyü kullanıcılara ne kadar en iyi şekilde aktarsa da LCD ekranlara göre çok daha hassas. LCD ekran üretimine devam edilse de OLED ekran daha yaygınlaşmış durumda ve üstelik maaliyeti de daha fazla olduğu için, bu ekrana sahip telefonlar diğerlerinden pahalı. Kullanıcıların, OLED ekranların korunmasının güç olmasından dolayı, daha dikkatli olmaları gerekiyor. Aynı şekilde akıllı telefonların ekranlarının büyümesi de onları korumayı daha da zorlaştıran etmenlerden biri.

Samsung, tüm bu sorunları kökünden çözecek yeni teknolojisini duyurdu. Samsung'un yeni teknolojisi, kullanıcıların ekran camının kırılmaması için ayrıca çaba sarf etmesine gerek bırakmayacak. Gelecekteki telefonlarda kullanılmak üzere geliştirilen kırılmaz camın malzemesi, gelecek olan herhangi bir darbeyi emebilmesi adına esnek plastikten yapıldı. Esnek ekran yapısı, ekranın proaktif bir şekilde korunmasını sağlıyor. OLED ekranlarda görülen bir diğer sorun olan aşırı ısınmaya da Samsung'un yen teknolojisi çözüm oluyor. Malzemenin plastikten olması akıllara, ekranın daha kısa bir sürede deforme olma ihtimalini getirse de Samsung bu ekranın otomotiv ve askeri yerlerde de kullanılabileceğinin altını çizdi. Yeni ekran teknolojisinin şu an için hangi modellerde kullanılacağı bilinmiyor. Fakat Galaxy S10'a kadar çıkacak olan modellerde yer almayacağı kesin.





PAYLAŞ