Samsung'tan Dikkat Çeken Plastik Hamlesi - Haberler - indir.com

Samsung'tan Dikkat Çeken Plastik Hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 14:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

11 Ağustos tarihinde Unpacked etkinliği gerçekleştiren Samsung, bu etkinlikte şirketin gelecek planlarına da yer verdi.

Samsung, 11 Ağustos'ta yaptığı özel tanıtımda aynı zamanda şirketin gelecek yıllardaki çevreci planlamalarına dair açıklamalar yaptı. Açıklamalara göre şirket 2025 yılına kadar kademeli bir şekilde plastik kullanımlarını önleyecek ve daha iyi bir çevreci şirket olma yolunda adım atacak.

BM İklim Paneli Politikası Sonrasında Samsung’tan Önemli Adım

Açıklamanın dünya için çok kritik olarak değerlendirilen bir rapor sonrasında gelmesi ise şirketin çevresel olaylara karşı ne kadar dikkatli ve duyarlı olduğunu da gösterdi. Öyle ki Birleşmiş Milletler İklim Paneli Politikası kapsamında yapılan paylaşımlarda, özellikle çevre krizi doğrultusunda dünyayı bekleyen tehlikelere dikkat çekildi ve hükümetler başta olmak üzere sorumlu tüm kuruluşların, çevreyi korumak ve daha iyi bir gelecek yaratabilmek adına acil bir şekilde plan yapması gerektiği belirtildi. Samsung ise bu raporun ardından 11 Ağustos tarihindeki tanıtımda yeşil bir dünya için şirket olarak planladığı yeni açıklamaları duyurdu. 

Samsung Plastik Kullanmayacak

Mevcut yenilik için 2005 yılını öngören şirket, bu yıla kadar kademeli bir değişiklik gerçekleştirecek. Tek kullanımlık plastik ürün ambalajlarını tamamen kutu içeriğinden çıkarmayı planlayan Samsung böylece daha çevreci bir kullanım hedefliyor. Mevcut hamlenin sadece bir başlangıç olacağını da aktaran Samsung, yapılacak küçük yenilikler ve değişiklikler ile birlikte Samsung gibi bir dev şirketin daha çevreci olabilmesi adına üretimlerde ve kullanılan malzemelerde daha seçici olmaya çalışacağını belirtiyor.

Büyük Etkiler Yaratabilir!

Her yıl milyonlarca akıllı telefon satan bir şirket tarafından plastiğe yönelik yapılacak bu adım, beklenenden çok daha fazla etkin sonuçlar doğurabilir. Sadece cep telefonlarında değil, diğer tüm ürünlerindeki kutu içeriklerinde benzer bir şekilde tutum sergileyecek Samsung'un plastik kullanımını azaltılması, doğaya karışan ve çevreye zarar veren milyonlarca atığın da ortadan kalkmasını sağlayacak. Samsung aynı zamanda özellikle cihazların bekleme moduna alındığında pil tüketimlerinin yüzde 0’a indirilebilmesi adına özel bir proje üzerinde çalışıyor. Mevcut hamlenin de gerçekleşmesi halinde şirket telefon kullanımlarında da ciddi bir tasarruf sağlamış olacak. 





PAYLAŞ