Samsung'tan amiral gemileri için müjdeli haber - Haberler - indir.com

Samsung'tan amiral gemileri için müjdeli haber

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 15:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Samsung, gelecek yıl piyasaya sürülecek olan amiral gemilerinde karşımıza çıkacak olan  10 nm 16 GB LPDDR5 teknolojisine sahip bellek modellerinin seri üretimine başladı. Mobil donanım dünyasında bir ilk olan Samsung'un yeni bellekleri hakkındaki bilgilere yakından bakıyoruz.

Samsung amiral gemileri için müjdeli haberi verdi!

Dünyanın en iyi yarı iletken üreticileri arasında üst sıralarda yerini alan Samsung, mobil bellek pazarının ilk üçüncü nesil 10 nm (1z) sınıfı ve EUV (aşırı ultraviyole) tabanlı 16 GB LPDDR5 DRAM modelinin seri üretimine başlandığını duyurdu.

Ortaya çıkan iPhone 12 Pro Max özellikleriOrtaya çıkan iPhone 12 Pro Max özellikleri

Güney Koreli şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni nesil 10 nm 16 GB LPDDR5 DRAM, geçen yıl duyurulan 1y sınıfı 12 GB LPDDR5 DRAM belleğine göre yüzde 16 performans artışı sunacak. Yeni nesil bellekte veri transfer hızı 6400 MB/s seviyesine ulaşmış durumda.

Açıklamada dikkat çeken bir başka detay ise; 1z sınıfı yeni bellekler, 1y sınıfı belleklere göre yüzde 30 oranında daha ince bir yapıda bulunuyor. 5G ve yapay zeka teknolojileri için yüksek hızda veri transferi sağlayan yeni nesil bellekler, bağlantı ve otonom teknolojilerinin kullanımında da avantaj elde edecek. Samsung, yeni 10 nm 16 GB LPDDR5 DRAM modellerinin ne zaman kullanılacağına dair bir açıklama yapmadı ancak 2021 yılında piyasada olacak amiral gemilerinde görebileceğimiz belirtildi.



PAYLAŞ