Samsung'tan 6G teknolojisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar - Haberler - indir.com

Samsung'tan 6G teknolojisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

5G teknolojisinin dünyaya yayılmaya başladığı bu günlerde beklenmedik bir hamle yapan Samsung, 6G bağlantı teknolojisi ile ilgili bir tanıtım belgesi yayımladı.

Hayatımızın şüphesiz en yeni teknolojilerinden biri olan 5G ağı bazı ülkelerde kullanılabilir halde olsa da Türkiye’de henüz gerekli altyapı çalışmaları devam ediyor. Birkaç sene içinde ülkemizde de aktif olarak kullanıma sunulması beklenen bu teknolojinin hızla gelişmeye devam ettiği bu günlerde Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung 6G hamlesiyle teknoloji dünyasını şaşkına çevirdi.

Samsung 6G Çalışmalarını BaşlattıSamsung 6G Çalışmalarını Başlattı

Bugün 6G teknolojisiyle ilgili bir tanıtım belgesi yayımlayan Samsung böylece 6G teknolojisine bakış açısını, bu teknolojinin neler sunabileceğini ve nerelerde kullanılabileceğini de gözler önüne serdi.  Ancak raporun en dikkat çeken noktası ise Samsung’un bu teknolojinin kullanımı için verdiği tarih oldu.

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Samsung’un 6G teknolojisi üzerinde çalışmaya başladığına dair ortaya bazı iddialar atılmıştı. Bu konuyla ilgili bugüne dek resmi açıklama yapmayan teknoloji devinin yaptığı 6G teknolojisiyle ilgili açıklamaya göre bu teknoloji için uzun süre beklemek zorunda kalmayacağız.

6G teknolojisi 5G'den on kat hızlı olacak

Konuyla ilgili bir rapor yayımlayan şirket 6G teknolojisinin kullanıma sunulmasının en fazla 10 yıl süreceğini düşünüyor. 2028 yılında 6G'nin kullanılmaya başlayabileceğini düşünen şirketin açıklamaları teknoloji dünyasına meraklı bir bekleyişe soksa da, 5G teknolojisinin neler sunduğunun henüz tam olarak anlaşılmamış olması 6G teknolojisinin neler sunacağı konusunda çok fazla kafa karışıklığına neden oldu.

Bu konu hakkında önemli açıklamalar yapan Samsung, 6G bağlantı teknolojisinin tüketicilere neler vadet ettiğini açıkladı.

6G teknolojisi tüketiclere neler sunuyor?

Samsung’un tanıtım belgesinde yer alan bilgilere göre 6G bağlantı teknolojisi, 1.000 Gbps pik veri indirme hızına sahip olacak. Aynı zamanda kullanıcılar 1 Gbps veri indirme hızını standart olarak kullanabilecekler. Buna ek olarak Samsung’a göre 6G bağlantı teknolojisi kullanıcılara 10 milisaniyeden daha düşük seviyelerde gecikme sunacak ve uzaktan kontrol sistemlerindeki güvenlik konusunda da 5G teknolojisinden 10 kat daha iyi olacak.

6G teknolojisi nelerde kullanılabilecek?

Yayımladığı raporda 6G bağlantı teknolojisinin nelerde kullanılabileceğine de değinen şirket bu teknolojinin öne çıkan kullanım alanının yüksek çözünürlüklü artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri olacağını düşünüyor. Bu konuda bazı rakamsal verilere değinen Güney Kore merkezli teknoloji devi 6G bağlantı teknolojisinin artırılmış gerçeklik destekli 8K çözünürlükte bir görüntünün ekrana aktarılması için 55.3 Mbps internet hızına ihtiyaç duyulduğuna ancak ihtiyaç duyulan internet hızının 0.44 Gbps olduğunu ifade etti.

Ayrıca 16K çözünürlükte sanal gerçeklik destekli görüntülerin aktarımı için 0.9 Gbps internet hızına ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayan şirkete göre 5G teknolojisi, bu hız için yeterli desteği sunamaz. 6G ile tüm bu sorunlara çözüm getirmeyi hedefleyen şirketin çalışmalarında hangi aşamada olduğu ise bilinmiyor. Samsung’un 6G teknolojisiyle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

 


Huawei 6G için çalışmalara başladıHuawei 6G için çalışmalara başladı
Huawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladıkHuawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladık

PAYLAŞ