Samsung'dan yeni kamera patenti alındı - Haberler - indir.com

Samsung'dan yeni kamera patenti alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 19:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, WIPO’dan yeni bir patent aldı. Samsung’un almış olduğu bu yeni patent ile arka kameranın ön kamera haline gelebileceği yeni bir pop-up kamera tasarımı gösteriliyor. Ekrana gömülü ön kameraya sahip akıllı telefonları piyasada görmeye başlarken, üretici markalar yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Henüz gömülü kamera teknolojisinin standartlaşmadığı şu dönemlerde, pop-up kamera tasarımı, tam olarak uçtan uca ekran sunmak isteyen üretici markalar için en iyi seçenek olarak gözüküyor.

Samsung’un daha önce piyasaya sürdüğü Galaxy A80 modeli ile arka kameraları ön kamera olarak kullanılabilen bir pop-up kamera sistemini görmüştük. Şimdi ise şirketin Ocak 2021’de Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından onaylanan yeni patenti, şirketin bu yaklaşımını geliştirmiş olduğunu açıkça ifade ediyor.

Samsung Galaxy A72'nin render görüntüleri ortaya çıktıSamsung Galaxy A72'nin render görüntüleri ortaya çıktı

Samsung’dan yeni pop-up kamera tasarımı

Ortaya çıkan patent görsellerine göre kamera tasarımının Galaxy Note 10 modellerine benzer olarak cihazın sol üst köşesine konumlandırılmış ve uzun bir yapıda görüyoruz. Bu tasarım oldukça ilginç gözükürken, modülün 180 derece dönüp yukarı kayarak bir selfie kamerasına dönüşebilmesi dikkat çekiyor. Galaxy A80 modelinden sonra gelecek olan Galaxy A82 ile beraber şirketin böyle bir tasarımla çıkış yapması bekleniyor. Dönen yeni pop-up kamera tasarımının oldukça dikkat çekmesi ve mekanizmanın bir ihtimal olarak da hiçbir modelde yer almaması da düşünülüyor.

Samsung’un kullanması muhtemel olarak böyle bir mekanik sistemin çeşitli sorunlara da yol açabileceği düşünülüyor. Bakalım şirket böyle bir sistem kullanacak mı göreceğiz.  


Samsung yeni katlanabilir ekranlı telefon modellerini bu yıl içinde tanıtacakSamsung yeni katlanabilir ekranlı telefon modellerini bu yıl içinde tanıtacak
Samsung Galaxy Fold 3'ün tasarımı sızdırıldıSamsung Galaxy Fold 3'ün tasarımı sızdırıldı

PAYLAŞ