Samsung'dan yeni işlemci: Exynos 9710 - Haberler - indir.com

Samsung'dan yeni işlemci: Exynos 9710

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-27 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Samsung denilince akla ilk akıllı cihazlar gelse de şirket aynı zaman da ürettiği akıllı cihazları desteklemek amacıyla çeşitli güçlendirici ürünler de üretiyor. Bunun başında şu an için Exynos 9710 işlemci sistemi gelmektedir. Şimdiki çalışmaları arasında Galaxy A serisini baştan aşağı yenilmeye devam etmek olsa da bunun yanı sıra aynı zamanda şirket, ürettiği akıllı cihazları kendi sistemleri doğrultusunda daha da güçlendirmek için yeni bir işletim sistemi tasarladı. İlk olarak karşımıza Exynos 9710 modelli işletim sistemi çıkıyor. Fakat çalışmalar elbette ki bununla da son bulmayacak. Bu sadece yapılan çalışmaların ilk ürünü. 

Samsung tarafından üretilen Exynos 9710 adlı işletim sisteminin ilk detayları Weibo üzerinden sunuldu. Weibo üzerinden sızdırılan bu bilgilerin kaynağında ise, söz konusu Samsung olduğun zaman sızıntıların doğruluğu ile bilinen Ice Unıverse karşımıza çıkıyor. Teknolojik üretimler yapan şirketler arasında en büyüklerden biri olarak bilinen Samsung, akıllı cihazları ile adından söz ettirirken aynı zamanda akıllı cihazlarını güçlendirerek de oldukça başarılı bir noktada yer alıyor. 

Samsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı DoğrulandıSamsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı Doğrulandı

Exynos 9710 modelli işlemci ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen Exynos 9610'un yeni versiyonu olarak karşımıza çıkan Exynos 9710 işlemci sistemi Samsung ürünlerini güçlendirmek için tasarlandı. Kendi markasını taşıyan akıllı cihazlar artık kendi markasını taşıyan işlemci sistemleri doğrultusunda çok daha güçlü olacak. Söz konusu bu Samsung işlemci ürünü 2.1 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A76 ve 1.7 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A55 çekirdek özelliği ile geliyor.

Grafik açısından güçlü olan yönünü ise, 650 MHz hızında çalışan Mali-G76 MP8 sistemi sağlayacak. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen işlemci sisteminin devam niteliğini taşıyan Exynos 9710 işlemci, 8 nm fabrikasyon süreci ile üretilmiştir. Yeni üretilen bu işlemci, Exynos 9610'dan daha hızlı ve performans olarak daha güçlü bir şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda güç tasarrufu konusunda da çok daha iyidir. Konu ile ilgili Samsung cephesine baktığımız taktirde henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini görüyoruz. Bu sebepten dolayı mevcut işlemcinin çıkış tarihi hakkında da henüz bir bilgi söz konusu değildir. 

 


Galaxy S10, Çin tarafından Samsung'u mutlu ettiGalaxy S10, Çin tarafından Samsung'u mutlu etti
Samsung Galaxy A70 ve A60 Ortaya ÇıktıSamsung Galaxy A70 ve A60 Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy Note 10 Ekranı Ortaya ÇıktıSamsung Galaxy Note 10 Ekranı Ortaya Çıktı

PAYLAŞ