Samsung'dan Şimdi ise Katlanabilir Laptop Geliyor - Haberler - indir.com

Samsung'dan Şimdi ise Katlanabilir Laptop Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-23 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung cephesinden yeni yıl ile beraber birçok ilke sahip olan yeni teknolojiler görebiliriz. PC bölümü başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklama ile AMOLED ekranlar üretmek için çeşitli ekran üreticileri ile iş birliğinin sağlandığı ve katlanabilir ekrana sahip laptop bilgisayarlar üzerinde yoğunlaştıkları dile getirildi. Bildiğiniz üzere Samsung’un bir katlanabilir yapıya sahip akıllı telefon sunması bekleniyor. Şimdi ise bu telefona ek olarak birde katlanabilir özelliğe sahip bilgisayar göreceğimiz ortaya çıktı. Teknoloji dünyasında Huawei, Apple, Xiaomi gibi birçok marka yeni nesil ürünler ve teknolojiler için birbirleri arasında sıkı bir rekabette bulunuyorlar. Gelecek nesil tanıtılacak olan ürünler için ise katlanabilir ekranlar üzerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Katlanabilir Laptop Modelleri

Ancak Samsung’dan gelecek olan bu hamlenen en erken olması bekleniyor. Bir başka geliştirilme aşamasında ürün olan katlanabilir akıllı telefon modelleri neredeyse hazır sayılıyor. Ancak Samsung’un katlanabilir ekran teknolojisinin sadece telefon ile kalmayacağı ve bu noktada dizüstü bilgisayarlar üzerinde de görebileceğimiz ifade ediliyor. Henüz katlanabilir akıllı telefonların nasıl deneyim sunacağı bilinmezken şirketin akıllı telefolar ile tablet deneyimini birbirine yaklaştıracağı bekleniyor.

Fakat diğer yandan dizüstü bilgisayar modellerinde neden bir katlanabilir yapıya geçiş yapılacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak PC bölümünden sorumlu isim olan Min-Cheol’un Samsung’un büyük ve katlanabilir AMOLED ekranlar geliştirmesi için çeşitli iş birlikleri yaptığı ifade ediliyor. Şirketin katlanabilir teknoloji üzerine atılım ve geliştirmeleri tüm hızıyla sürerken bu noktada pazarda bu sisteme sahip ilk ürünleri Güney Koreli şirket Samsung cephesinden görebiliriz.

Diğer yandan rakip şirketler Huawei, Apple ve Xiaomi gibi markalarında bu yöndeki ar-ge çalışmalarının devam ettiği biliniyor. Bakalım 2019 ile beraber teknoloji pazarında ne gibi ilkler göreceğiz.





PAYLAŞ