Samsung'dan otomobiller için güvenlik geliştirmesi - Haberler - indir.com

Samsung'dan otomobiller için güvenlik geliştirmesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 16:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yeni nesil otomobillerde güvenlik adına ön plana çıkmak isteyen Samsung, parmak izi konusunda önemli bir teknoloji için atılım yaptı.

Yeni nesil otomobillerde şu anda kullandığımız pek çok farklı teknolojinin yer alması bekleniyor. Bu açıdan çoğu teknoloji devi, otomobillerdeki bu farklılıkları yakalamak ve ön planda olmak adına uzun zamandan beri çalışmalarını sürdürüyor. Konu ile ilgili önemli bir gelişme ise Samsung cephesinde yaşandı.

Otonom araçlar hacklenme tehlikesiyle karşı karşıyaOtonom araçlar hacklenme tehlikesiyle karşı karşıya

Samsung’dan parmak izi teknolojisi

Samsung tarafından yapılan resmi açıklamada otomobiller için biyometrik sensör kullanımına yönelik patent alımının gerçekleştirildiği belirtildi. Güney Koreli teknoloji devi, araçların daha kişisel bir kullanım sunması ve kolaylık sağlaması adına parmak izi teknolojisiyle hem güvenli hem de yenilikçi bir çözüm sunmayı hedefliyor. Özellikle araçlarda yaşanabilecek hırsızlık gibi olaylara karşı çok etkili bir çözüm olması beklenen parmak izi okuma teknolojisi, araç hırsızlıklarına ciddi bir önlem getirebilir.

Samsung yeni teknolojiyi nasıl kullanılacak?

Samsung, geliştirilen bu teknolojiyi, yeni nesil araçların pek çok farklı noktasından kullanacak. Direksiyon ve kapı kolları gibi aracını farklı yerlerinde yer alacak parmak izi sensörleri, böylece tek bir güvenlik aşaması geçilse dahi ikinci parmak izi aşamasında hırsızların ya da diğer kötü niyetli kişilerin hedeflerine ulaşamamasını sağlayacak.

Samsung tarafından geliştirilen bu teknoloji şimdiden pek çok yeni nesil araç üreticilerinin dikkatini çekmiş durumda. Bugüne kadar Samsung tarafından özel otonom bir araç planlaması gibi bir durum gündeme gelmemişti. Bu nedenle Samsung yeni bir araç üretmek yerine araçlarda kullanılacak teknolojiler ile yeni nesil araçlara küçük ancak önemli dokunuşlar yapabilir. Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda, teknolojinin nasıl kullanılacağı ve hangi marka araçlarda yer alacağına dair bilgi paylaşmadı.Ancak detayların önümüzdeki dönemlerde netlik kazanması bekleniyor.



PAYLAŞ