Samsung'dan Otistik Çocuklara Yönelik Dev Proje! (Video) - Haberler - indir.com

Samsung'dan Otistik Çocuklara Yönelik Dev Proje! (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Genç yeneteklere 'Hayalinin Peşinden Git' mottosuyla kendilerini ifade etme fırsatı sunan Samsung, bu defa otistik çocuklara yönelik 'Look at Me' adlı dev bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu.

Şu an Güney Kore'de deneme aşamasında olan Look at Me adlı uygulama, dünyanın ilk interaktif kamera uygulaması olma özelliğini taşıyor. Uygulama, otistik çocukların kendi fotoğraflarını çekerken aynı zamanda göz iletişimi kurma, yüz ifadelerini anlama ve duygularını ifade etme gibi konularla ilerlemelerine yardımcı oluyor.

Jong-Hyun adlı bir çocukta tam 8 hafta boyunca denenen Look at Me, günde sadece 15-20 dakika kullanılıyor ve çocuklar uygulama üzerinden çeşitli görevleri yerine getirerek, aldıkları başarılar sayesinde seviye atlayabildikleri gibi çeşitli ödüller de kazanabiliyorlar.

Samsung Look at Me

Kanada'daki otistik çocuklar için de deneme çalışmalarının başlayacağı projede Samsung, Look at Me yüklü 200 Galaxy Tab S tablet otistik çocuk sahibi ailelere ücretsiz dağıtacak.

Aileler uygulama ile 8 hafta boyunca çocuklarının gelişimlerini takip edecekler. Elde ettikleri sonuçlar ile aşamaları da konuyla ilgili özel olarak hazırlanan çevrimiçi toplulukta paylaşacaklar. Bu sayede de katılımcı aileler hem uygulamanın nasıl kullanıldığını gösterecekler hem de birbirlerinin tecrübelerinden faydalanabilecekler.

Look at Me uygulamasının önümüzdeki günlerde Google Play üzerinden yayınlanması bekleniyor. Samsung Look at Me projesi tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Samsung Look at Me Tanıtım Videosu


PAYLAŞ