Samsung'dan OLED Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Modeli Geliyor - Haberler - indir.com

Samsung'dan OLED Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Modeli Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 16:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket Samsung, her ne kadar akıllı telefon pazarına yoğunlaşmış olsa da, şirketin bilgisayar tarafında yeni modellerini yakında görebiliriz. Özellikle son zamanlarda çıkmış dizüstü bilgisayar modelleri tıpkı akıllı telefonlar gibi ekran tarafında çok büyük yenilikler ile gelmiyorlar. Ancak şirket şimdi bu duruma el atarak tamamen yenilikçi bir tasarımı bilgisayar modellerinde sunmak istiyor. Marka özellikle dünyanın en büyük ekran ve panel üreticileri arasında yer aldığı için bu yeniliklere açık bir isim olarak gözüküyor. Firmadan gelen son bilgilere göre Samsung’un dizüstü bilgisayar modellerine özel olarak bir 4K OLED ekran geliştirmiş olduğu belirtiliyor. Bu ekranın ise CES 2019 ile beraber lanse edilmesi beklentiler arasında bulunuyor.

Samsung’dan 4K Ekranlı Dizüstü Bilgisayar

Samsung Galaxy S9 için ikinci Android Pie yayınlandıSamsung Galaxy S9 için ikinci Android Pie yayınlandı

Akıllı telefonlar için geliştirilmiş en iyi OLED panelleri Samsung tarafından görüyoruz. Şirketin iyi yaptığı bu işte şimdi ise 4K çözünürülükte OLED 13.3 inç, 14 inç ve 15.6 inç gibi boyutlarda modeller görmemiz bekleniyor. Bu paneller oldukça ince olacakken geniş görüş açısı ile beraber düşük mavi ışık yayacağı bekleniyor. Mavi ışık yayılımının az olması göz sağlığı anlamında önemli konulardan birisi diyebiliriz. Samsung’un üreteceği bu OLED ekranları birçok dizüstü modellerde görmemiz bekleniyor. 2019 yılı ekran teknolojisi anlamında önemli bir yıl olacakken sadece akıllı telefonlar değil dizüstü bilgisayar tarafında da yeni atılımlar gerçekleşmesi bekleniyor.

OLED ekranlı dizüstü bilgisayar modellerinin maliyet anlamında üst düzey modeller olması bekleniyor. Büyük boyutlu OLED ekranların üretim maliyetleri de LCD panellere göre çok daha yüksek maliyetli olacağı için düşük seviye dizüstü bilgisayar modellerinde OLED ekran paneli görmemiz pek beklenmiyor. Bakalım Samsung’un katlanabilir akıllı telefon modeli Galaxy F cihazı bir yandan beklenirken şirketin sunacağı OLED ekranlı dizüstü bilgisayarlar nasıl olacak göreceğiz.


Samsung One UI Beta 2 YayınlandıSamsung One UI Beta 2 Yayınlandı
Samsung'dan Yeni Bir Katlanabilir Sızıntısı GeldiSamsung'dan Yeni Bir Katlanabilir Sızıntısı Geldi
Samsung, iPhone üzerinden kendi reklamını yaptıSamsung, iPhone üzerinden kendi reklamını yaptı

PAYLAŞ