Samsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklama - Haberler - indir.com

Samsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dün UNPACKED etkinliğinde ikinci katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip’i tanıttı. Geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Galaxy Fold’a göre epey yol alan şirket katlanabilir ekran teknolojisiyle ilgili elinde daha çok şey olduğunu açıkladı.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung bildiğiniz gibi ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold’u geçtiğimiz sene piyasaya sürmüştü. Bu sayede katlanabilir ekran teknolojisine adım atan şirket piyasaya sürdüğü ilk cihazda istediği başarıyı elde edemese de, dün tanıttığı ikinci katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip’le bu durumu tersine çevirecek gibi duruyor.

Samsung Galaxy A11 geliyor!Samsung Galaxy A11 geliyor!

Galaxy Z Flip’le büyük bir gelişme kaydeden şirket dün etkinlikte yeni cihazının yeteneklerini gözler önüne serdi. Bu alanda sektörün lideri olmayı planlayan şirketin mobil departman yöneticisi Roh Tae-moon şirketin bu alandaki teknolojisinin birden çok katlanabilir ekranlı akıllı telefon piyasaya sürebilmek için yeterli ve hazır olduğunu açıkladı. Bu alandaki çalışmalarına hala devam eden şirketin ilerleyen dönemlerde piyasaya süreceği cihazlar merak ediliyor.

Samsung katlanabilir ekran teknolojisinin lideri olmayı hedefliyor

Şuanda piyasaya sürülen katlanabilir ekranlı akıllı telefonların hepsi sadece tek bir noktadan katlanabiliyorlar. Ancak Samsung’un elinde bulundurduğu teknoloji bu durumu değiştirebilir. Telefon ekranının her iki yöne katlanabilmesini sağlayan Samgung bu özelliği Gakaxy X Flip’le birlikte duyurdu. Şirketin Ultra Thin Glass adını verdiği bu teknolojisi hakkında şirket yöneticisinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy Z Flip özellikleri ve Türkiye fiyatı

Ancak Roh’un yapmış olduğu açıklamaya göre henüz alışılmadık şekil faktörünün önünde daha kaldırılması gereken engeller var. Bu engeller arasında ekosistem, uygulamalar ve servislerde bulunuyor. Çünkü henüz katlanabilir ekran teknolojisine uygun uyumlu uygulamalar ne yazık ki piyasada bulunmuyor. Bu nedenle Samsung’ta bu teknoloji alanında ilerlemek için henüz beklemeyi tercih ediyor. Daha gelişmiş katlanabilir ekranlı cihazların raflarda yerini alması için bu teknolojiye uygun bir ekosistemin geliştirilmiş olması gerekiyor.

Katlanabilir ekran teknolojisinin üretim kısmıyla ilgili de değerli bilgiler paylaşan Roh, Samsung’un ilk katlanabilir ekranlı telefonu olan Galaxy Fold’un geliştirilmesinin 7 sene aldığını, Galaxy Z Flip’in ise 3 senede geliştirildiğini açıkladı. Bu teknoloji alanında zamanda uzmanlaşan Samsung’un bu tip cihazlar üretmesi ilerleyen yıllarda oldukça hız kazanacak gibi duruyor.


Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy S20 serisinin özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy S20 serisinin özellikleri ve fiyatı
Samsung ve Xbox’tan sürpriz anlaşma!Samsung ve Xbox’tan sürpriz anlaşma!

PAYLAŞ