Samsung'dan AMOLED katlanabilir ekran geliyor - Haberler - indir.com

Samsung'dan AMOLED katlanabilir ekran geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasadaki kaynaklardan gelen açıklamalara göre Samsung, BOE Technology ile esnek OLED ekran noktasında anlaşmaya gitti. Gelen bilgilere göre BOE Technology’nin sağlayacağı ekran panelleri, Galaxy M serisi modellerde yer alacak. Güney Koreli marka Samsung cephesinden gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şirket, esnek OLED ekranları bir süreliğine BOE Technology tarafından tedarik edecek. OLED ekranlar söz konusu olduğundan kendisinin alt şirketi olan Samsung Display’i kullanan marka yeni bir hamle gerçekleştirdi.

Gelen rapora göre Samsung, BOE Technology’nin tedarik edeceği esnek OLED ekran modellerini, Galaxy M serisi cihazlarında kullanacak. Geleneksel OLED ekranların tam aksine cam yerine plastik katlan kullanılarak üretilecek bu OLED paneller, Galaxy M serisi cihazların kavisli ekrana sahip olmalarını sağlayacak. İddialara göre Samsung, BOE Techology’den alacağı esnek OLED ekranlara sahip modelleri ise 2021’in ikinci yarısında pazara sürecek.

Samsung Galaxy Watch 4 ve Active 4 saatleri için yeni sızıntılarSamsung Galaxy Watch 4 ve Active 4 saatleri için yeni sızıntılar

Samsung, OLED ekranları BOE’den alacak

Çin merkezli donanım üreticisi BOE Technology, daha öncesinde Huawei’nin ana tedarikçilerindendi. Ancak ABD ambargosu ile Huawei’den gelen siparişler düştü ve BOE’de sıkıntıya girdi. Yeni arayışlar içine giren şirket Samsung’a iyi bir fiyat teklifi verdiği iddia ediliyor. Sektördeki kaynaklara göre anlaşma henüz iki taraftan da doğrulanmadı, Ancak bu tür anlaşmaların kısa vadeli olmadığı ve Samsung’a  yıllar sürecek tedarik anlaşması olabileceği düşünülüyor. Samsung Display ise bu durumda amiral gemisi modeller için farklı ürünler üretmeye devam edecek.


Samsung Galaxy A72 özellikleri ve fiyatıSamsung Galaxy A72 özellikleri ve fiyatı
Samsung 4K , 2021 model monitörlerini duyurduSamsung 4K , 2021 model monitörlerini duyurdu

PAYLAŞ