Samsung'a Galaxy Note 9 nedeniyle dava açıldı - Haberler - indir.com

Samsung'a Galaxy Note 9 nedeniyle dava açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 12:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Samsung’un çıkardığı son amiral gemisi Galaxy Note 9’un kendi kendine patlaması nedeniyle, bir kadın şirkete dava açtı.

Samsung, geçtiğimiz ay içerisinde teknoloji dünyasına yeni amiral gemisi Samsung Galaxy Note 9’u sunmuştu. Amiral gemisinin sahip olduğu bazı yeni özellikler, teknolohji meraklılarının ilgisini çekmeyi başardı ve cihaz dikkat çekti. Fakat teknoloji devleri her yeni cihaz çıkardığında, çok büyük ihtimalle cihazla ilgili bir problemle karşı karşıya kalınıyor. Bu durum Galaxy Note 9’un da başına geldi.

ABD’de de yaşayan bir kadının söylediğine göre, Samsung Galaxy Note 9 kadının çantasında dururken, birden bire kendiliğinden alev aldı. Kadın, bu durum nedeniyle Samsung’u suçlayarak, teknoloji devine dava açtı.

Kadın cihazın fazla ısınmasından ötürü yandığını söyledi

Samsung 2016 yılında çıkardığı modelinde, benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştı ve S7 modelinde kullanıcıların bataryaları kendiliğinden patlıyordu. Birçok kişinin bu durumdan mağdur olması nedeniyle, Samsung ürettiği modelleri toplatmak zorunda kalmıştı ve büyük zarara girdi.

Şimdi benzer bir suçlama ile karşı karşıya olan Samsung, Galaxy Note 9 modelinin kendiliğinden alev alması nedeniyle davalık oldu. ABD Long Island’da yaşayan bir kadının iddiasına göre, kadın asansördeyken Galaxy Note 9 cihazının ısındığını fark ettiğini söyledi. Sonrasında da çok fazla kullanmasından kaynaklı olduğunu düşünerek, cihazı çantasına koyan Diane Chung, yoğun ve ani bir ıslık sesiyle çantasından çıkan dumanı fark ettiğini dile getirdi. Kadın o anki şaşkınlık ve korkuyla telefonu çantadan çıkarmak için elini çantaya sokunca, ellerini de yakıyor. Cihazın yanması nedeniyle asansördeki görüş alanı da daralıyor ve asansör durur durmaz kadın kendisini lobiye atıyor.

Chung tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, lityum iyon pillerin alev alma şekli akıllara geliyor. Daha önce Note 9’la ilgili benzer bir durumdan söz eden olmadı. Yine de bu durumunun kronik olup olmadığı ve Samsung’un bu olayla ilgili ne gibi bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.





PAYLAŞ