Samsung yeni nesil klavyesinin verimli kullanım yöntemlerini açıkladı - Haberler - indir.com

Samsung yeni nesil klavyesinin verimli kullanım yöntemlerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaşanan Koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde karantinada kalan kullanıcıların akıllı telefon kullanım oranları da bir hayli artmış durumda. Teknoloji dev Samsung ise akıllı cihazlarının klavyesi hakkında yeni bir kılavuz yayınladı. Buna göre şirketin söz konusu yazısında Galaxy S20 içerisinde bulunan klavyenin nasıl daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiği ipuçları ile anlatıldı. Akıllı telefonlardan yoğun olarak mesajlaşmak, alışveriş yapmak, sosyal medya uygulamalarında zaman geçirmek ve oyun oynamak en sıklıkla yapılan aktivitelerden diyebiliriz. Tüm bu yapılan işlemlerden ise ana araç olarak klavye kullanılıyor. Güney Koreli şirket Samsung ise cihazlarının sahip olduğu özelliklerin yanı sıra klavye tarafındaki geliştirmelerinin de akıllı telefon deneyimi için oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Şirket lansmanı sonrası yaklaşık 2 ay önce yaptığı cihazı Galaxy S20 serisinde bulunan Samsung Klavye ise akıllı telefondaki etkileşimleri iyileştirmek ve daha zengin hale getirmek için tasarlandığı ifade ediliyor.

Samsung Galaxy Z Flip 2 için yeni bir patent aldıSamsung Galaxy Z Flip 2 için yeni bir patent aldı

Samsung klavyesinin önemli özellik ve geliştirmeleri

Samsung’un klavye kullanımını daha iyi hale getirmek için ilk önerisi emojiler, çıkartmalar ve GIF’lerin kullanılması oluyor. Telefonun Ayarlar bölümünden “Akıllı Yazma” seçeneğinden yapılacak olan emoji ve çıkartma ayarıyla bu özellikler devreye dahil oluyor ve klavyede yazılan kelimelere karşılık gelen emojiler tahmin bölümünde gözüküyor. Bu şekilde cihazın arama çubuğuna yazacağınız anahtar kelimeler sonrasında çeşitli GIF ve çıkartma kullanımı da gerçekleştirebilirsiniz. Samsung’un iddialı olduğu noktalardan birisi ise çevrimiçi alışveriş ve sitelere girişin çok hızlı ve güvenli olması oluyor. Samsung Pass özelliğinin entegre edileceği söylenen klavye geliştirmesi ile kart bilgileri, şifreler ve diğer kişisel bilgiler güvenle saklanabilecek.

Diğer yandan e-postalarda kullanılan hatalar da klavye yardımı ile kolay bir şekilde çözülebilecek. Yanlışlıkla silinen metinler iki parmağın klavye üzerinde sağa ve sola kaydırılması ile geri alınabilecek. Akıllı telefonların kişiye özel kullanımı olması gerektiğini savunan Samsung, herkesin farklı tercihleri olabileceğini belirtiyor. Bu noktada farklı kişiselleştirme seçenekleri ile beraber sunduğu detayları belirtiyor. Yazı yazmayı kolaylaştırmak için genişletilmiş araç çubuğunda  yer alan “Klavye Boyutu” simgesine dokunarak tuşlar yeniden boyutlandırılabiliyor.


Meizu 17 özel bir Samsung ekran ile gelecekMeizu 17 özel bir Samsung ekran ile gelecek
Samsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ