Samsung yeni katlanabilir ekranlı akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Samsung yeni katlanabilir ekranlı akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un yeni katlanabilir akıllı telefon modeli için almış olduğu patent ortaya çıktı. Alınan söz konusu bu patent için katlanabilir akıllı telefonun menteşesine yerleştirilecek olan LED şerit yer alıyor. Samsung, Galaxy Fold ile katlanabilir akıllı telefon serisine iyi bir giriş yapmadığı açık bir şekilde biliniyor. Ancak Galaxy Z Fold2 ve Galaxy Z Flip katlanabilir akıllı telefonları ile bu pazardaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan bazı patent bilgileri, şirketin bu noktadaki ısrarcı davranışlarını bir kez daha göstermiş oluyor.

LetsGoDigital kaynaklı bir Samsung patentine göre Galaxy Fold2’ye bir hali benzeyen bir model bulunuyor. Aralarındaki farkın ise menteşe bölümündeki LED ışıkların olması şeklinde ifade ediliyor. Patent içeriğine göre ise bu ışıklar  gelen çağrılar ve mesajlar gibi bildirimleri göstermek için kullanılabiliyor.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G'nin şaşırtan DXOMARK puanıSamsung Galaxy Note20 Ultra 5G'nin şaşırtan DXOMARK puanı

Samsung’un LED şeritli yeni katlanabilir akıllı telefonu

LED şerit bölümünde yarı saydam kaplama ile olabilecek hasarlardan korunması sağlanacak. Diğer yandan patentte bulunan bilgiler kapsamında bu ışık barı, duruma bağlı olarak farklı renk ışıklar ve farklı türde efektler sunabilecek. Galaxy Z Fold 2’nin ekranı kapalı bile olsa bildirimlerin görülebileceği bir ön ekranı olsa da telefonun ters olması noktasında bu led ışıklar bildirimleri göstermiş olacak. Bu tarz patentlerin cihazlarda yer alması hiç alışılmış bir durum değil. Ancak Galaxy Z Fold 3’ün önceki ile aynı tasarım ve boyutlara sahip olacağını da söylersek yanlış olacaktır. Bu noktada patentte yer almaya ancak cihazda yer alacak farklı özellikler de olabilir.

Her patent kesinleşmiş olmazken, bu gibi detayların cihazda hiç bulunmaması durumu da olabilir. Bakalım Samsung’un yeni katlanabilir akıllı telefon modelinde bu yenilikleri deneyimleyebilecek miyiz göreceğiz.  


Samsung Galaxy M31 Prime özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy M31 Prime özellikleri sızdırıldı
Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy F41 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy F41 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ