Samsung yeni işlemcisinde oyuncuları sevindirecek       - Haberler - indir.com

Samsung yeni işlemcisinde oyuncuları sevindirecek      

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-06 09:01:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Çoğu telefon modelinde kendi geliştirdiği Exynos işlemciyi tercih eden Samsung, yeni işlemcisini daha da yetenekli hale getirecek önemli bir anlaşmaya imza attı.

AMD tarafından yapılan son açıklamada, Samsung ile yapılan anlaşma doğrultusunda Ray Tracing desteği sağlayacak yeni Exynos işlemci geliştirileceği belirtildi. Mevcut geliş tüm dünyada büyük bir ses getirdi. 

Ray Tracing ve DLSS’e rakip teknolojileri, ilk destekleyecek oyunlarRay Tracing ve DLSS’e rakip teknolojileri, ilk destekleyecek oyunlar

Yeni Exynos AMD’nin RDNA2 teknolojisiyle Ray Tracing desteği sunacak! 

Samsung tarafından geliştirilecek yeni işlemciler, AMD'nin geçtiğimiz günlerde piyasaya sunduğu yeni ekran kartlarında da yer alan  RDNA2 teknolojisi üzerine kurulacak. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda tercih edilen bu teknolojileri Samsung tarafından cep telefonlarına getirilecek olması, telefonlarda daha iyi bir performans ve oyun deneyimi sunacak.

Mevcut mobil işlemci AMD’ye de güçlü katabilecek bir işbirliğini içeriyor. Zira kendi alanında daha da güçlenmek isteyen AMD, Samsung gibi sektör devi ile yapacağı yeni anlaşmalar ile birlikte teknoloji dünyasında etkinliğini arttırabilir.

RDNA2 destekli Exynos ne zaman piyasada olacak?

Gündeme gelen haberlerin ardından ilk modelin hangisi olacağı oldukça merak edildi. Ancak bu konuda herhangi bir resmi bilgi mevcut değil. Gündemde yer alan iddialara göre yeni teknolojiye sahip ilk işlemcinin Exynos 2200 olacağı belirtiliyor.  Bu iddiaların asıl kaynağı ise Samsung tarafından geçtiğimiz dönemlerde yapılan resmi açıklamalar.

Samsung mevcut dönemi içerisinde yaptığı açıklamada, bir sonraki işlemcinin AMD grafik çipine sahip olacağını söylemişti. Bu gelişmelerin ardından dün itibari ile duyurulan yeni ortaklık ise piyasaya sunulacak bir diğer model Exynos 2200’ü ön plana çıkardı. 

Samsung yeni teknolojiyle etkinliğini arttırabilir!

Ray Tracing’li Exynos işlemciler ile piyasada yer almaya başlayacak olan Samsung'un özellikle 2022 yılı itibariyle bu teknolojilere daha fazla ağırlık vermesi, mobil oyun alanında devrim yaratması bekleniyor. Mevcut durum kuşkusuz şirketin mobil pazardaki durumunu da büyük oranda etkileyecek.  Mobil oyuncularda beklentileri arttıran mevcut özelliğin yer aldığı ilk Samsung telefon modelinin ise yüksek satış rakamlarına ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira Ray Tracing teknolojisi özel ışın izleme teknolojisi olarak biliniyor. Teknolojiyi destekleyen cihaz ve oyunlarda, grafiklerin çok daha yüksek kalitede ve gerçeklikte olmasını sağlayan teknoloji, sanal dünya ile gerçek dünyayı birbirine daha çok yakınlaştırmayı sağlıyor.




Samsung telefonlar Windows bilgisayarlarda artık daha da kullanılabilirSamsung telefonlar Windows bilgisayarlarda artık daha da kullanılabilir
Samsung Galaxy A03 hakkında ilk sızıntılar ortaya çıkıyorSamsung Galaxy A03 hakkında ilk sızıntılar ortaya çıkıyor

PAYLAŞ