Samsung yapay zeka çalışmalarını hızlandırıyor - Haberler - indir.com

Samsung yapay zeka çalışmalarını hızlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 13:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yapay zekanın hızla daha görünür olduğu dünyamızda, Samsung yapay zeka çalışmalarını yürütmek için yeni merkezler açmaya devam ediyor.

Son bir yıldır yapay zekalar hayatımızda büyük bir yer tutmaya başladı. Yapay zeka, artık akıllı telefonlar sayesinde toplumun neredeyse her kesiminde kullanılan bir teknoloji haline geldi. Teknoloji devleri de çapın teknolojisinin yapay zeka olması nedeniyle, yapay zeka üzerine yaptıkları çalışmalarına hız vermiş durumdalar. Bu teknoloji devlerinden birisi Samsung. Samsung, geçtiğimiz yıl içerisinde yapay zeka merkezleri açarak, bu teknoloji üzerine çalışmalar yapmaya başlamıştı. Şirket, milyarlarca dolar yatırım yaparak, gelecekte daha önemli bir teknoloji olacağı düşünülen yapay zeka odaklı yeni merkezler açmaya devam ediyor.

Samsung, New York'ta yapay zeka merkezi açtı

Samsung, 2020 yılına kadar bin yapay zeka uzmanı ile çalışıyor olabilir

Yapay zeka merkezleri açmaya devam eden Samsung, bu merkezler için yei işe alımlar da gerçekleştiriyor. Bu nedenle, şirket 2020 yılına kadar bin yapay zeka uzmanını işe almayı hedefliyor. Her yapay zeka merkezinde 100 çalışan olduğu biliniyor. Bu durum, Samsung’un bin çalışan hedefine ulaşabileceğini gösteriyor. Günye Kore’nin haberine göre şirket yeni yapay zeka merkezlerini İsviçre ve Almanya’da açabilir. Samsung’un daha önce yapay zeka merkezi açtığı yerler arasında Seul, Moskova, Silikon Vadisi ve Cambridge bulunuyor. İsviçre ve Almanya’da da açıldığı takdirde, onlarda bu listeye katılmış olacak.

Samsung’un en son açtığı yapay zeka merkezi Montreal’da yer alıyor. Burada açılış esnasında, şirket yapay zeka konusundaki vizyonunu da göstermişti. Şirketin bu kadar fazla merkez açmasının nedeni, çok cihazlı bir yapay zeka platformunu, büyük oranda kişiselleştirmiş bir şekilde, birden fazla temas noktasına izin vererek çalıştırmak. The Korea Herald’a açıklamalarda bulunan bir Samsung yetkilisi, konuya dair şunları söyledi; “Samsung daha fazla yapay zeka uzmanına ulaşabilmek için bu yıl başka yapay zeka merkezleri daha açacak ve değerlendirilen yerler arasında İsviçre ve Almanya’da bulunuyor.” Samsung, aynı zamanda rakibi Google ve Amazon gibi şirketlerin yapay zeka araştırmacılarına da kendi bünyesinde barındırmak istediğini söyledi. Bu da yapay zeka konusunda, diğer şirketler ile birleşmeye açık olduğunu gösteriyor.





PAYLAŞ