Samsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımı - Haberler - indir.com

Samsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Microsoft’un bir süre önce kullanıma sunduğu Windows 10 Insiders sürümünde Samsung kullanıcılarını sevindirecek bir özellik keşfedildi. Bu özellik sayesinde Samsung kullanıcıları dosya aktarımını kablosuz olarak Wi-Fi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

ABD’nin teknoloji devi şirketlerinden olanın Microsoft’un birkaç gün önce yayınladığı Windows 10 Insiders sürümü pek çok yeni özellikle karşımıza çıkıyor. Insiders sürümünde Windows 10'un kararlı sürümüne kullanıcılara sunacağı yeni özellikleri test etmeye başlayan şirket ilerleyen günlerde pek çok kullanışlı özelliği kullanıcılarına sunacak. Bunlardan biri ise henüz yeni keşfedilen bir dosya aktarım özelliği. 

Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

Günümüzde hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen akıllı telefonlar bilgisayarlarla sekronize olarak kullanılıyor. Ancak veri aktarımı zaman zaman kullanıcılar için büyük bir çile dönüşebiliyor. Bu durumu fark eden ve değiştirmek isteyen yazılım devi ise Windows 10 işletim sistemi için hazırladığı “Telefonunuz” adlı uygulamayı güncelleyerek daha işlevsel bir hale getirdi. Bugün gün yüzüne çıkan özellik Samsung cihazlardan, Windows 10’na kablosuz dosya aktarımı yapmaya imkan tanıyor. 

Daha canlı Windows 10 ikonları geliyor

Yakın dönemde Windows 10 işletim sisteminin kararlı sürümünde kullanıcılara sunulacak olan bu yeni özellik sayesinde Samsung’un Galaxy serisi akıllı telefon kullanıcıları Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayarlarına doğrudan veri aktarımı yapabilecekleri. Üstelik Wi-Fi bağlantısı sayesinde sağlanacak bu veri aktarımı sayesinde Windows 10 yüklü cihazlardan, Galaxy cihazlara da dosya aktarımı yapılabilecek. 

Ancak özellik ne yazık ki şimdilik sadece en fazla 512 MB büyüklüğündeki dosyaları destekliyor. Yani akıllı telefonunuzdan çektiğiniz yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ya da uzun videoları bilgisayarınıza aktarmak için yine bir kabloya ihtiyacınız olacak. Özelliğin ilerleyen yıllarda daha işlevsel hale gelmesi bekleniyor. Insiders sürümüne sahip olan kullanıcıların bu özelliği kullanabilmek için Galaxy cihazlarının ink to Windows 1.5" desteğine sahip olması ve her iki cihazlarında da Wi-Fi bağlantısının aktif olduğundan emin olmaları gerekiyor.  


Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!
Windows 10 için yeni bir haber çubuğunu yayınlandıWindows 10 için yeni bir haber çubuğunu yayınlandı

PAYLAŞ