Samsung ve Qulcomm 5G Teknolojili İşlemciler Üretecek - Haberler - indir.com

Samsung ve Qulcomm 5G Teknolojili İşlemciler Üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-24 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil işlemci üreticisi Qualcomm ile akıllı telefon üreticisi Samsung yeni bir anlaşmaya giderek 7 nanometrelik 5G teknolojisi üzerine işlemci yonga setleri üretecekler. Samsung'un üretimini yaptığını 7 nanometrelik işlemciler desteği ile Qualcomm'la yapılacak anlaşma sayesinde 5G teknolojili işlemcilerin Samsung ile üretileceği belirtiliyor. Yapılan basın toplantısı ile duyurulan ve iki şirketin ilerleyen zamanlarda bu konu üzerine yeni anlaşmalar da yapması bekleniyor. Qualcomm genel müdürü RK Chunduru, 7nm kullanmanın Snapdragon 5G işlemcilerinde işleme kapasitelerini hızlandıracağını ifade etti.

Meizu MS6 serisinde Samsung'un Exynos 7672 işlemcisi kullanılmıştı. Samsung'un amiral gemisi işlemcisi olmasada, şirket ürettiği işlemcileri kendi haricinde başka markalara da satmak istediği biliniyor. Qualcomm ile girilen bu ortaklığın ise Samsung'un işini kolaylaştırması bekleniyor. Bu noktada şirketin üretmiş olduğu en yüksek kapasiteli işlemci modellerini kendi akıllı telefon modellerinde kullanmaya devam edecek.

Öncelik olarak Avrupa ve ABD pazarında öncü olan şirketin Qualcomm ile beraber üretilen işlemcilerin bir başka markalara kolay satışı sağlanabilecek. Bu noktada ilk işlemci modelini 2019'da görebileceğiz ve Qualcomm'un 5G teknoloji üzerine çalışmalarını gerçekleştirdiği tek çipset bu olmayacak. Yinede şirketin 2019 yılı öncesinde 5G teknolojine yönelik işlemci modellerini görmemiz de bekleniyor.





PAYLAŞ