Samsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Samsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-22 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefonu pazarında sağlam bir yere sahip olan Samsung ve Oppo, Türkiye'de akıllı cep telefon üretimi yapmayı planlıyor. İki firmada yakın zaman içerisinde yerli üretime başlayacak. 

Güney Kore merkezli akıllı cep telefon üreticilerinden Samsung ve Çin merkezli akıllı telefon devlerinden Oppo, Türkiye'de büyük bir yatırım yapmak üzere harekete geçti. İki firmada Türkiye'de birbirinden bağımsız olarak akıllı telefon üretmek üzere harekete geçti. Şöyle ki Samsung Türkiye'de bir alt yüklenici ile beraber akıllı telefon üretimine başlayacak. Söz konusu üretimin ise montaj ağırlıklı olacağı aktarılıyor. 

OPPO bu yıl içinde Türkiye'de Android 11 güncellemesi alacak cihazlarını açıkladıOPPO bu yıl içinde Türkiye'de Android 11 güncellemesi alacak cihazlarını açıkladı

Oppo ise sadece montaj değil bunun yanı sıra diğer tüm üretim sürecini de Türkiye'ye kuracağı tesislerde gerçekleştirmek adına planlar kuruyor. İstanbul Kocaeli'de kurulacak olan tesislerde kısa süre içerisinde üretim yapılmaya başlanacak. Hatta öyle ki gelecek ay ilk üretime başlanması planlanıyor. Burada üretilen telefonların ilk olarak Avrupa pazarı olmak üzere yurt dışına da ihracat yapılması planlanıyor. Yaklaşık olarak ise 50 milyon dolarlık yatırımla üretime başlayacak olan bu tesis için yatırım teşvik belgesinin alındığı ve buna ek olarak da gerekli kuruluş işlemlerinin de tamamlandığı bildirildi. Bazı akıllı telefon modellerini Türkiye'de üretmeyi planlayan Oppo'nun başta Avrupa pazarı olmak üzere ihracat yapacağı da belirtildi.

Oppo ve Samsung Türkiye'de akıllı telefon üretiyor

Türkiye'de üretilen söz konusu bu akıllı telefonların satış fiyatlarına vergi avantajı yansıtılmıyor fakat üreticiye ise çeşitli vergi avantajları sağlanıyor. Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanan teşvik düzenlemelerinde cep telefonu üretimiyle ilgili olarak çeşitli detaylar yer aldı. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen bir kararla teşvik mevzuatında değişikliğe gidilerek, cep telefonu üretiminde kullanılan aksam ve parçaların, teşvik belgeli yatırımlar kapsamında 31 Ağustos 2021’e kadar gümrük vergilerinin ödenmesi şartıyla ithalatının önü açıldı.

Karara eklenen geçici maddede şu ifadelere yer verildi; “Yatırım teşvik belgeleri kapsamında, elemanları dizili baskılı devre kartı(PCBA) üretiminden başlayan cep telefonu üretimine yönelik yatırımlar için, üretim kapasitesi ile uyumlu olmak ve cep telefonu üretiminde kullanılmak kaydıyla yarı demonte haldeki(SKD) aksam ve parçalar 31 Ağustos 2021’e kadar gümrük vergisi muafiyeti sağlanmaksızın ithal edilebilir.”


Resmi olarak tanıtılan OPPO Reno5 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO Reno5 5G özellikleri ve fiyatı
Resmi olarak tanıtılan OPPO Reno Pro 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO Reno Pro 5G özellikleri ve fiyatı
OPPO'nun üç kez katlanabilen telefonun tasarımı ortaya çıktıOPPO'nun üç kez katlanabilen telefonun tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ