Samsung ve LG, Huawei için ekran paneli üretmeyecek - Haberler - indir.com

Samsung ve LG, Huawei için ekran paneli üretmeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Samsung ve LG dünyanın en önde gelen ekran paneli üreticilerinden ikisi. Geçtiğimiz yıl ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanmaya başlanan Çinli firma Huawei‘ye bir kötü haber de Güney Koreli panel üreticilerinden geldi.

Samsung ve LG nasıl bir yol izleyecek?

Samsung ve LGHuawei‘ye uygulanan ABD yaptırımları sebebi ile Huawei'nin amiral gemisi modellerine panel tedarik etmeyi sonlandırmayı düşünüyor.

Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyorHuawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor

ABD yönetimi Huawei'ye uygulanan yaptırımları daha da sıkı bir hale getirdi ve şirket ile iş birliği yapmak isteyen bütün şirketler için yeni bir lisans şartını duyurdu. Yeni kısıtlamalar 15 Eylül tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve gerekli lisansa sahip olmayan şirketler, Huawei'ye bileşen tedarik etmeye son verecek.

Tavyanlı yonga seti üreticisi MediaTek gibi birçok şirket, söz konusu olan lisans için başvurmuş durumda olsalar da; Güney Koreli kaynaklardan alınan bilgilere göre, Samsung ve LG bu lisansı almak için hevesli görünmüyor. 

LGReuters‘a yaptığı açıklamada, Huawei‘ye sınırlı sayıda bileşen tedarik ettiklerini, ABD yaptırımlarından minimum şekilde etkileneceklerini bildirdi. Samsung tarafı ise konu ile ilgili yorum yapmaktan şu an için kaçındı.

Çinli şirket Huawei'nin ekran paneli tarafından birçok marka ile iş birliği yaptığını da belirtmek gerekiyor. Samsung ve LG dışında, Çinli BOE ve CSOT bu markalardan yalnızca birkaç tanesi. Huawei kullanmış olduğu ekranların büyük çoğunluğunu Çinli üreticilerden tedarik ediliyor olsa da premium cihazlarında Samsug ve LG panellerini kullanmayı tercih ediyordu. Örnek vermek gerekirse; Huawei P40‘da BOE/Samsung/LG paneller kullanılırken, Huawei P40 Pro+‘ta yalnızca Samsung‘un OLED paneli kullanılıyor. Huawei yeni premium cihazlarında Samsung ve LG kalitesinden mahrum kalabilir.

 


Xiaomi, patentini aldığı yeni pop-up kamera tasarımıyla dikkat çekiyor!Xiaomi, patentini aldığı yeni pop-up kamera tasarımıyla dikkat çekiyor!

PAYLAŞ