Samsung ve LG harici ekranlar üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung ve LG harici ekranlar üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 20:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Seneler önc Motorola Atrix modeli ile gördüğümüz harici ekran desteği Android dünyasına bir kere daha geliyor. İki büyük şirket Samsung ve LG harici ekranları piyasaya sürmek üzere.

Akıllı telefonların bir masaüstü deneyimi ile bilgisayar gibi kullanılma düşüncesi eskilere dayanıyor. Motorola Atrix döneminde dizüstü aksesuarı oldukça fazla ilgiyle karşılanmıştı fakat beklenen satış başarısı sağlanamamıştı. Bugün Huawei, NextBook gibi markalar zaman zaman yazılım ya da aksesuar tarzında ürünler piyasaya sürüyor. Fakat benimsenen konsepti en iyi temsil eden Samsung oldu.

LG V60 ThinQ amiral gemisi modeli ile ilgili önemli bilgiler sızdırıldı!LG V60 ThinQ amiral gemisi modeli ile ilgili önemli bilgiler sızdırıldı!

Farklı bir konsept göreceğiz

Uzun zamandır DeX aksesuarı ile Samsung amiral gemilerini harici ekranlara bağlayarak kullanmak mümkün durumda. Ayrıca aksesuar olmaksızın Tip-C dönüştürücü ile HDMI üzerinden yine bağlantı kurulabiliyor. Ne var ki Linux kullanma desteğini Samsung ani bir şekilde sona erdirmişti. 

Google her ne kadar büyük bir ilgi görmemiş olsa da masaüstü kullanım konseptini Android 10 işletim sistemine entegre etme kararı aldı. Masaüstü modu benzer bir biçimde akıllı telefonunuzu harici ekranlara bağlıyor.

Edinilen bilgilere göre Samsung ve LG bahsettiğimiz bu özelliği kullanmayı planlayan iki büyük firma durumunda. Güney Koreli şirket Samsung zaten bu özelliğe sahip fakat DexBook adında 14.1 inçlik Full HD bir ekran ile karşımıza ilk defa çıkacak. 1 Kg ağırlığına sahip olan ekran 10000mAh kapasiteli batarya ile telefonu da besleyebilecek. 

LG ise aynı ölçülerde 600 gr ağırlığında bir ekranın planlarını yapıyor ve 5000mAh kapasiteye sahip bir  batarya bulunduruyor. Ekranların kablolu olduğu gibi isteğe göre kablosuz olarak da bağlanabilme özelliği sunduğu ifade ediliyor. Bunların dışında herhangi bir klavye ya da fare sete dahil değil. Ekranların satış fiyatları 340$-430$ arasında değişim gösterecek.

Bu ekranların yaz aylarında kullanıcılarla buluşturulmak üzere satışa sunulması bekleniyor.


Samsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklamaSamsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklama

PAYLAŞ