Samsung ve Huawei Aralarındaki Patent Savaşını Bitirmek İçin Uzlaştı - Haberler - indir.com

Samsung ve Huawei Aralarındaki Patent Savaşını Bitirmek İçin Uzlaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-18 20:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uzun süredir teknoloji dünyasını meşgul eden iki dev şirket, Samsung ve Huawei arasında yaşanan patent davası nihayet son bulunuyor. Çinli teknoloji Huawei, bu tarz bir sorunu ABD ile de yaşıyor. Hatırlamak gerekirse ABD, Huawei ile yaşadığı sorunlar karşısında Huawei ürünlerinin gümrük vergisine ciddi bir zam uygulamıştı. Son zamanlarda Huawei'nin bu tarz sorunlar ile başı dertte derken Samsung ile olan patent mücadelesi sonunda nihayete ererek gerginliğe son verilmiş oldu. Yaşanan sorunlar karşısında anlaşmaya varan iki teknoloji devi, akıllı telefonlarında yaşanan patent sorunu nedeniyle 40'dan fazla davada karşı karşıya geldi. İki şirketin de uzlaşma sebepleri henüz netleşmemiş olsa da, her iki tarafta tüm patent davlarını kendi rızaları ile sonlandıracaklar. Bu hareket ile iki şirkette anlaşmaya varmış gibi gözüküyor. Bu anlaşma çerçevesinde iki şirket arasında yaşanan tüm davalar bir bir düşecek. 

Akıllı cep telefonu pazarında çeşitli iniş çıkışların yaşadığı şu günlerde iki büyük akıllı cep telefonu üretici şirketinin arasında yaşanan patent davalarına son verilmek üzere yaşanan anlaşma teknoloji dünyasında dikkat çeken haberlerden biri oldu. Gelecek yıl içerisinde 5G teknolojisi ile üretilen ürünlerin ve aynı zamanda söz konusu teknolojinin yaygınlaşması hedefleniyor. Halihazırda bazı üretici şirketler 5G ürünlerinin satışı başlamış durumdadır. Teknolojik ögelerin gelişmesi ile beraber bazı şirketler bunu lehine çevirmeyi başarırken bazı şirketler adına bu durum pek de düşünüldüğü gibi olumlu olmadı. Bazı şirketler pazarda sürdürülebilir bir yapı oluşturmakta güçlük çekiyor. IDC tarafından yapılan araştırmanın sonucunda elde edilen bilgilere göre 2019 yılının ilk çeyreği itibariyle söz konusu akıllı cihaz satışlarının bir önceli yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında artırmış olan Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, bahsettiğimiz trendin dışında kalıyor. Fakat Huawei için geçerli olan bu durumun Samsung içinde geçerli olduğunu söylemek pek de mümkün değildir. 

Huawei Yasağı Hakkında Önemli GelişmeHuawei Yasağı Hakkında Önemli Gelişme

Huawei ve Samsung arasındaki gerilim bitti

Akıllı cihazların patentleri sorunu sebebiyle Samsung ve Huawei arasında yaşanan hukuksal savaş iki şirketin anlaşması ile beraber nihayet son buldu. İki şirket arasında yaşanan gerilimli günlerin iki tarafın anlaşması ile sonuçlanan davalarda kaybeden tarafın Güney Koreli şirket olması, söz konusu anlaşma yolu ile gerilimin son bulması Samsung adına çok daha mantıklı oldu. Samsung ve Huawei gibi Apple ve Qualcomm'da geçtiğimiz günlerde aralarında yaşanan gerginliğe uzlaşma yöntemi ile son vermişlerdi. Bu iki şirket arasında da uzlaşma anlaşması içerisinde 5G teknolojisi kilit konulardan biri olmuştu. Qualcomm şirketi olmadan 5G teknolojisi doğrultusunda üretim yapması oldukça riskli bir durum ile karşı karşıya kalacak olan Apple, bu durum yerine uzlaşmayı tercih etti. 

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ve Çinli teknoloji devi Huawei arasında geçen patent savaşı, 2016 yılından bugüne devam ediyordu. O dönemlerde Huawei, Samsung'u LTE patentlerini ihlal ettiği gerekçesi ile mahkemeye başvurmuştu. Huawei açtığı davada özellikle de Çin'de Güney Koreli rakibine karşı üstünlük elde etmişti. 


Samsung'dan 19 Mayıs İçin Anlamlı VideoSamsung'dan 19 Mayıs İçin Anlamlı Video

PAYLAŞ