Samsung ve Gorilla Glass'dan önemli ortaklık - Haberler - indir.com

Samsung ve Gorilla Glass'dan önemli ortaklık

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Ürettiği akıllı telefonlarla Android pazarının lideri olan Samsung ve cep telefonu ekranlarına güç veren Gorilla Glass'ın üreticisi olan Corning şirketi 7 senedir devam etmekte olan anlaşmalarını uzatma kararı aldı.

Gerek ekran kalitesi, gerek sunduğu donanım özellikleriyle akıllı telefon piyasasına yön veren teknoloji şirketlerinden olan Samsung ekranlarını uzun bir süredir Gorilla Glass teknolojisiyle koruyordu.

Samsung Galaxy F12 ve F02 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıSamsung Galaxy F12 ve F02 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

İlk olarak 2014 senesinde iş ortaklığı kuran şirketler 7 senedir ortaklıklarını başarılı bir şekilde devam ettiriyordu. Eski anlaşmanın son günlerine gelinmesiyle iş ortaklığına devam etme kararı alan şirketler bugün yeni bir anlaşmaya imza attı. İlk etapta yeni senelik bir ortaklığı garantileyen şirket yeniledikleri sözleşmeyle bir yedi seneyi daha garantilemiş oldu. Bu anlaşmanın hem Corning, hem de Samsung için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Zira senede neredeyse en on beş yeni model piyasaya süren Güney Kore merkezli teknoloji devi Corning’in en kazançlı müşterilerinden. Samsung ise Gorilla Glass ile ekran dayanıklılık oranlarını ciddi anlanma arttırmış durumda.

Samsung Galaxy A52 ve A72 özellikleri ortaya çıktı

Yeni anlaşmanın sayesinde Samsung Display 2028 yılına kadar Corning'teki hisselerine sahip olmaya devam edecek. Corning başkanı ve CEO'su Wendell P. Weeks de yapılan yeni anlaşmadan oldukça mutlu görünüyor. Konu hakkında açıklama yapan Corning CEO’su şunları söyledi: "Samsung'un önemli inovasyon ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Corning ve Samsung, katlanabilir cihazlar için UTG (Ultra-Thin Glass) dahil olmak üzere çok çeşitli ürünler üzerinde çalışmaya devam edecek."


Samsung Galaxy Buds Pro için Adidas seçeneği tanıtıldıSamsung Galaxy Buds Pro için Adidas seçeneği tanıtıldı
Samsung Galaxy Z Flip 2'nin bataryası gözüktüSamsung Galaxy Z Flip 2'nin bataryası gözüktü

PAYLAŞ