Samsung ve Google'dan Galaxy Z Flip için ortaklık - Haberler - indir.com

Samsung ve Google'dan Galaxy Z Flip için ortaklık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli şirket Samsung’un katlanabilir akıllı telefon modeli olan Galaxy Z Flip için Google ile yapılan iş birlikleri devam ediyor. İki dev şirketin ortak çalışmasına en yeni olarak YouTube mobil uygulamasına katlanabilir ekran optimizasyonu gelerek devam ediyor. Bu yeniliğe ek olarak ilerleyen dönemlerde bazı önemli yeni özelliklerin de gelmesi bekleniyor. Samsung tarafından yapılan açıklama ile Google ile ortaklıkları sayesinde çok daha iyi bir cihaz haline gelecekleri belirtiliyor. Samsung’un pazardaki ikinci katlanabilir akıllı telefon modeli olan Galaxy Z Flip, birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılmaya devam ediliyor.

Kısa süre önce cihaz hakkında yeni çalışmaların sürdürüldüğü duyurulurken, Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu için yazılım güncellemeleri sunarak Galaxy Z Flip ürünün daha işlevsel bir hale getirmeyi hedefliyor. Katlanabilir akıllı telefonların popülerliği artmaya başlarken, çeşitli sorunları da beraberinde getiriyorlar. Bu sorunlar en çok ise uygulama tarafında oluyor. Dikey olarak katlanabilen ekranlar için yeterli optimizasyon sunulamadığı zaman uygulamalar oldukça problemli çalışıyor. Bu duruma yönelik Samsung ise Google ile iş birliği yaparak dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube’a katlanabilir optimizasyonunu sundu.

Xiaomi Galaxy Z Flip'e rakip bir model piyasaya sürebilirXiaomi Galaxy Z Flip'e rakip bir model piyasaya sürebilir

YouTube’un yeni sürümü Galaxy Z Flip modelini destekliyor

Google tarafından hazırlanan en yeni YouTube mobil uygulamasının son yazılım güncellemesinde Galaxy Z Flip için destek geliyor. Galaxy Z Flip kullanıcıları artık telefonları katlı haldeyken bile YouTube uygulamasını kullanmaya başladıkları zaman en iyi deneyime sahip olabilecekler. Videolar cihazın bir yarısında oynatılırken, video açıklamaları ve diğer öğeler ise diğer yarısında yer alacak. Samsung’un Google ekibi ile beraber üzerinde çalıştığı tek optimizasyon sadece YouTube ile sınırlı kalmıyor. Açıklamalara göre Galaxy Z Flip kullanıcıları yakın dönemde Google Play Store ve Google Haritalar gibi uygulamalar için de özel optimizasyona sahip olacaklar.

Google ve Samsung’un yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Şirket uzun süredir kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 2018 yılından beri Google’ın RCS hizmetini Samsung markalı telefonlara getirmek için geliştirmeler sürüyor. Bu durumda Samsung kullanıcılarının mesajlar uygulaması ile hem Wi-Fi hem de mobil veri üzerinden mesajlaşma deneyimi anlamına geliyor.


Galaxy Note 20'nin tasarımı ortaya çıkmış olabilirGalaxy Note 20'nin tasarımı ortaya çıkmış olabilir

PAYLAŞ