Samsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildi - Haberler - indir.com

Samsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-23 22:59:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amerikan Federal İletişim Kurulu yürüttüğü bir araştırma sonunda Samsung ve Apple tarafından üretilen bazı cihazların radyofrekans radyasyonu sınırının üzerinde olduğunu tespit etti. Ortaya çıkan bu gerçeğin ardından bir hukuk şirketi iki üretici firmaya dava açacağını duyurdu!

ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) laboratuvarı yaptığı bir araştırmanın sonucunda Apple ve Samsung tarafından üretilmiş bazı akıllı telefonların belirlenen radyofrekans radyasyonu sınırının üzerinde değerlere sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Samsung 108 MP kamera özellikleri detaylarını paylaştıSamsung 108 MP kamera özellikleri detaylarını paylaştı

Bu gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Amerikan hukuk şirketi FeganScott “Tüketici sağlığını riske attıkları” gerekçesiyle iki üretici şirkete de dava açacağını duyurdu.

iPhone'un sar değeri gittikçe yükseliyor

Şirketin üst düzey yöneticisi olan Beth Fegan üretici şirketlerin bu tip eylemlerinden sorumlu tutulmaları gerektiğinin altını çizerek “ Apple ve Samsung akıllı telefonlar yaşam tarzımızı değiştirdi. Yetişkinler, gençler ve çocuklar e-postalarını kontrol etmek ya da oyun oynamak ve akıllı telefonlarında iş veya okul alıştırmaları yapmak için uyanıyorlar. Bu cihazları gün boyunca ceplerinde taşıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla yataklarında onlarla birlikte uyuyorlar.” Açıklamasını yaparak bu cihazların cilde temas ettiğinde ya da vücuda yakın kullanıldığında yayılan radyofrekans dalgalarının sağlık açısından ciddi sorunlara yol açtığını ve tüketicilerin bunları bilmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Son üretilen cihazlara dikkat!

Yapılan araştırmaya göre belirlenen radyofrekans değerlerinin üzerinde olan cihazlar ise oldukça şaşırtıcı.  iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone XR, Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 ve Galaxy S10 gibi modeller belirlenen değerlerin üzerinde duruldu. iPhone 8 belirlenen radyofrekans radyasyonu sınırını beş kat aşması herkesi şaşırttı. Bunun yanı sıra Samsung Galaxy S8'in ise izin verilen değerlerden üç kat daha fazla radyofrekans dalgası yaydığı tespit edildi. Davayla ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


 

 


Akıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket AppleAkıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket Apple
Samsung Galaxy A71'in Avrupa fiyatı ortaya çıktıSamsung Galaxy A71'in Avrupa fiyatı ortaya çıktı

PAYLAŞ