Samsung TV'lerde Otomatik HDMI Geçişi Sorunu Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Samsung TV'lerde Otomatik HDMI Geçişi Sorunu Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-24 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son günlerde 2016 model Samsung TV'lerde görülen otomatik HDMI geçiş özelliği kullanıcıları oldukça sinir etmişe benziyor. Öyle ki Samsung Forum üzerinde 32 sayfalık bir bölümün hepsinde kullanıcılar bu otomatik HDMI geçiş özelliğinin kaldırılmasını istiyor. Söz konusu bu sorun ise kullanıcılar televizyonlarına bağlı olan Apple TV yada bilgisayarlarını açıklarında televizyonlarının da açıldığını ve bunun oldukça sinir bozucu bir durum olduğunu belirtiyorlar. 2016 model Samsung model TV'lere eklenmiş olan bu özelliğin tam olarak ne olduğu açıklanmamış ve bu özelliğin devre dışı bırakılması da bulunmadığından ötürü bir yazılımsal hata diyebiliriz.

Forumlarda açılan konular ile Samsung desteği ile görüşmek için birçok işlem denenmiş fakat başarısız kalınmış durumda. Cihazı sıfırlamak yada ayarları kurcalayarak bununla alakalı bir şey bulmak imkansız gözüküyor. Hatta ifade edilene göre bazı kullanıcılar HDMI kablosunun içinde bulunan bazı kabloları tek tek keserek deneme yapmış fakat yine çözüme ulaşamamışlar. HDMI sorunu bulunan bu cihazın bu özelliğinin ne işe yaradığı ise henüz bilinmezliğini koruyor. Ancak bu özellik ile beraber HDMI aracılığı ile cihazların birbirleri ile iletişim haline geçebildiği ifade edilmiş durumda.

Bu noktada ise televizyona bağlı olan bir cihazın açılması televizyonun da açılmasını tetikliyor. Bu özellik PS4 konsolunu devre dışı bırakıyor ve hatta Samsung TV'lerde de devre dışı kaldığı gözükmüş durumda. Ancak hem PS4 hemde Samsung TV'lerde devre dışı bırakılması yine kullanıcıların bu soruna bir çözüm yolu oluşturmamış durumda. Samsung cephesinden ise resmi bir güncelleme gelene kadar televizyonlarda yaşanan bu sorunun ortadan kalkmayacağı gözüküyor. HDMI çoğaltıcı bağlayarak televizyonun sadece bir HDMI'ı başlatması şuan için sağlanabilmektedir.

 





PAYLAŞ