Samsung televizyonlarda kullandığı işletim sistemini değiştirebilir - Haberler - indir.com

Samsung televizyonlarda kullandığı işletim sistemini değiştirebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 10:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Samsung bir süre önce beklenmedik bir adım atmış ve akıllı saat tarafında Tizen’den vazgeçmişti. Peki şirket televizyon tarafında nasıl bir yol izleyecek?

Google I/O etkinliği pek çok yeniliğe ev sahipliği yaptı. Ama bu süreç içinde teknoloji dünyasında en çok dikkat çeken yeniliklerden biri kuşkusuz Samsung’un akıllı saatleri için Tizen’den vazgeçmesi oldu. Bir süredir bu tip söylentilerle gündemde olan şirket daha önce iddiaların doğruluğuna yönelik hiçbir açıklama yapmadığından Samsung’un bu kararı bir anda açıklaması da epey yankı uyandırmıştı. Tüm teknoloji dünyasında büyük bir sürpriz yaparak Samsung ile iş ortaklığını açıklayan Google, bundan sonra üretilecek Galxay Watch modellerinin WearOS ile karşımıza çıkacağını açıkladı. Tabi bu Samsung’un Tizen’den tamamen vazgeçeceği anlamına gelmiyor.

Uygun fiyatlı Samsung Galaxy M12 satışta: Fiyatları ve özellikleriUygun fiyatlı Samsung Galaxy M12 satışta: Fiyatları ve özellikleri

Samsung akıllı saatlerinde Google'ı kullanacak

Aslına bakarsanız yeni iş ortaklığıyla şirketler bu iki teknolojiyi birbirine harmanlayarak kullanıcılara daha işlevsel özellikler sunmayı hedefliyor. Samsung ve Google bu anlaşmayı “Wear OS’la Tizen işletim sisteminin en iyi yanlarını bir araya getirecekleri bir adım” şeklinde açıklıyor. Bu sayede de kullanıcılara daha uzun pil ömrü sunulacağı aktarılıyor. Samsug yaptığı açıkmalada mevcut akıllı saatlerinin Wear OS’a geçirilmeyeceğinin altını çizdi. Şirketin açıklamalarına göre belirli saatler Tizen üzerinden 3 yıl boyunca güncelleme alacaklar. Samsung’un yakında piyasaya süreceği Galaxy Watch 4 serisi akıllı saatler ise direkt olarak Wear OS ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Samsung’un beklenmeyen bu adımı şirketin televizyonları için hangi işletim sistemini kullanacağı konusunda merak uyandırdı.

Samsung’un televizyonlarında Google’ın Android TV işletim sistemini kullanılacak mı?

Bu konu hakkında resmi açıklama yapan Güney Kore merkezli teknoloji devi televizyon modellerinde Google ile birliği yapmadığını belirtti. Yani Samsung’un gelecek televizyon modellerinde şimdilik Tizen işletim sistemini kullanılmaya devam edecek. Samsung’un televizyon tarafında uzun bir geliştirme süreci olsa da şirket kendi arayüzünü kullanmaya devam edecek.


5G destekli Samsung Galaxy F52 tanıtıldı5G destekli Samsung Galaxy F52 tanıtıldı
Samsung Galaxy S8'de pil ömrünü uzatmak için 10 ipucuSamsung Galaxy S8'de pil ömrünü uzatmak için 10 ipucu

PAYLAŞ