Samsung telefonumu bul çevrimdışı çalışacak - Haberler - indir.com

Samsung telefonumu bul çevrimdışı çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 19:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung telefonumu bul uygulaması için yeni bir özellik devreye girdi. Akıllı telefonunuz kaybolduğu zaman bulabilmeniz için bir çok marka kendi uygulamasını geliştirmiş durumda. Samsung ise Find My Mobile uygulamasına getirmiş olduğu yeni özellik sayesinde bu konuda kullanıcılarına çevrimdışı destek sağlayabilecek.

Samsung telefonumu bul çevrimdışı nasıl çalışacak?

Telefonumu bul uygulamaları hali hazırda Wi-Fi ya da mobil veri üzerinden kullanılan internet ile cihazları bulabiliyor. Fakat telefon çalınma vakalarında, genelde cihazların Wi-Fi antenlerine zarar veriliyor ve uzaktan erişim engellenmiş oluyor.

Samsung’dan bütçe dostu katlanabilir telefon yoldaSamsung’dan bütçe dostu katlanabilir telefon yolda

Samsung'un ise yapmış olduğu yeni güncelleme ile Find My Mobile uygulaması, Wi-Fi bağlantısı ya da hücresel veri olmadığı zaman da, yakında olan başka bir telefon ya da tabletlerin bağlantısından yararlanıp, telefonun yerini tespit edebilmek için ping gönderiyor. Böylece internete bağlı olmayan bir cihazı bile çevrimdışı telefon bulma ile bulabilirsiniz.

Looks like Samsung just added offline finding to Samsung's Find My Mobile.

Let's you track your phone even if it doesn't have WiFi or cellular by using other Galaxy users. pic.twitter.com/psLl1rcb4X — Max Weinbach (@MaxWinebach) August 22, 2020

Elbette bu durum  Samsung telefonunuzun çalındığı yerin şehirleşmiş bir yer olup olmamasına bağlı. Telefonun civarında başka bir akıllı cihaz olmadığında bu pingleme işlemi gerçekleşemiyor. Özellikle şehirlerde akıllı telefon çalınma vakalarının yoğun bir şekilde yaşandığı düşünüldüğü zaman, Samsung telefonları bulmak eskisinden kolay olacak gibi görünüyor.

Akıllı saat hatta kablosuz kulaklıklardan da bu pingleme işleminin gerçekleşebileceğini hatırlatmakta fayda var. Özellik, Find My Phone uygulamasının 7.1.08.0 sürüm güncelleştirmesi ile karşımıza çıkacak. Bu güncelleştirme haberi XDA Developers yazarı Max Weinbach tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.



PAYLAŞ