Samsung telefonlarda 6 yıllık bir güvenlik açığı keşfedildi - Haberler - indir.com

Samsung telefonlarda 6 yıllık bir güvenlik açığı keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 19:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı akıllı telefon serisiyle gündeme gelen Samsung bu kez güvenlik ihlaliyle gündemde.

Akıllı telefon pazarının lider markası olan Güney Kore merkezli teknoloji devinin ciddi bir güvenlik açığını gözden kaçırdığı ortaya çıktı. Tüm Samsung cihazları için geçerli olan bu güvenlik açığının 2014 senesinden beri mevcut olduğu öğrenildi.

Samsung akıllı telefon pazarında güç kaybediyorSamsung akıllı telefon pazarında güç kaybediyor

Yayınladığı güvenlik güncellemeleriyle cihaz güvenliğini sağlamaya çalışan şirketin olası sorunlara karşı önlem alırken cihazlarında mevcut olan büyük bir güvenlik açığını fark etmediği ortaya çıktı. Kulağa oldukça korkunç gelen bu hata bugün yayımlanan bir güvenlik güncellemesiyle giderildi. Açığı tespit eder etmez sorunun giderilmesi için çalışmalara başlayan şirket 2014 senesinde ortaya çıkan ve tüm akıllı telefonları için bir tehdit olan açık için bir yama yayımladı.

Samsung güvenlik açığını fark etmedi!

Söz konusu açığın arkasında ise Samsung’un akıllı telefonları tarafından 2014 yılından bu yana desteklenen Qmage görüntü formatının (.qmg) yer aldığı aktarıldı. Paylaşılan bilgilere göre oldukça kritik olan bu güvenlik açığı kötü niyetli kullanıcıların, Samsung akıllı telefon kullanıcılarının hiçbir bir şekilde haberi olmadan cihazlarına uzaktan erişmelerine imkan sağlıyor. Kötü niyetli kullanıcılar bu açığı kullanarak telefonlara uzaktan erişim sağlayabiliyor, telefonlara giriş yapabiliyor ve cihaz uzaktan kod çalıştırabiliyor. Milyonlarca kullanıcının verilerini 6 senedir riske atan bu güvenlik açığından bugüne kadar etkilenen kullanıcı olup olmadığı ise açıklanmadı.

Samsung yeni güncellemeyle Galaxy Note 9’daki güvenlik açıklarını kapatacak!

Üstelik bu ihlali Samsung’un bulmamış olması da can sıkıcı bir diğer konu. Bugüne dek güvenlik güncellemeleriyle övünen Güney Kore merkezli şirketin tüm kullanıcılarını tehdit eden güvenlik açığı Google güvenlik ekibi tarafından bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Samsung ise yayımlanan yeni güncellemeyle söz konusu açığın kapatıldığının altını çizerek, tüm Samsung kullanıcılarından akıllı telefonlarını güncellemelerini istedi.


Samsung cihazlarının garanti sorgulaması nasıl yapılır?Samsung cihazlarının garanti sorgulaması nasıl yapılır?
Samsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ