Samsung Tam Ekran İçi Parmak İzi Okuma Patenti Aldı - Haberler - indir.com

Samsung Tam Ekran İçi Parmak İzi Okuma Patenti Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 15:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her yıl olduğu gibi yeni nesil modeller ile beraber de akıllı telefonlarda birçok yeni teknoloji göreceğiz. Güney Koreli şirket Samsung’un ise muhtemel olarak Galaxy S10 serisinde kullanacağı bir teknolojinin patentini aldığı ortaya çıktı. Samsung’un almış olduğu tam ekran içi parmak izi patenti ile beraber marka kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacak gelin bakalım. Samsung’un önce Galaxy S9 sonra ise Galaxy Note 9 ailesi ile beraber cihazlarında ekrana entegre parmak izi tarayıcısı koyması bekleniyordu. Ancak beklentiler olmayınca şirketin Galaxy S10 serisi için farklı bir parmak izi teknolojisi üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucusu

Samsung Türkiye, Galaxy Note 9'da İndirime GittiSamsung Türkiye, Galaxy Note 9'da İndirime Gitti

Rakip amiral gemisi modeller ve birçok üreticiler ekran içerisine parmak izi okuma teknolojisine geçiş yapmışken bu yönde Samsung’dan da bir hamle bekleniyor. Son olarak Çinli üretici Huawei yeni amiral gemisi ailesi Mate 20 Pro serisinde bu teknolojiye yer vermişti. Samsung ise geçtiğimiz hafta ile beraber Galaxy S10 serisinde yer alması beklenilen bir patent için başvuru gerçekleştirmişti. Bu patent detaylarına göre şirketin uzun bir zamandır bu teknoloji üzerinde çalıştığı da belli olmuş oldu.

Önceki gözüken patent içeriğinde tıpkı Mate 20 Pro ve diğer modellerde kullanıldığı gibi ekranın bir kısmında belli bir parmak bölge taraması gerçekleştiriliyor. Ancak yeni ortaya çıkan patent tam ekran içerisinde herhangi bir noktada parmak izi okuma teknolojisini ortaya çıkartıyor. Bu yeni teknoloji de ise ekranın her hangi bir yerinden parmak izi okuması gerçekleştirilebilecek. Düşük güç tüketimine sahip olan hareket işlemcisi ile bu sistem gerçekleşecek ve dokunmalar algılanacak. Bu tarama esnasında ekran ışığı arttırılacak ve ekrana yeterli bir basınç yaptığınızda parmağınız algılanmış olacak.

Bu yeni teknolojinin Galaxy S10 serisine yetişmesi beklentiler arasında bulunuyor.


Samsung SM-W2019 Görüntülendi!Samsung SM-W2019 Görüntülendi!
Samsung Galaxy A7 vs Samsung Galaxy A9 KarşılaştırmasıSamsung Galaxy A7 vs Samsung Galaxy A9 Karşılaştırması
Samsung Galaxy J7 Bim Raflarında Yer AlacakSamsung Galaxy J7 Bim Raflarında Yer Alacak

PAYLAŞ