Samsung sürgülü ekranlara geri dönüyor - Haberler - indir.com

Samsung sürgülü ekranlara geri dönüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-17 08:46:40
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda teknoloji devi üreticiler katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde yoğunlaşmıştı. Üreticilerin bu konuya olan ilgisi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Galaxy Fold’la büyük bir çıkış yapmayı bekleyen ancak yaşadığı bazı sıkıntılardan dolayı bunu başaramayan Samsung’un yeni bir sürgülü ekranlı telefonun patentini aldığı öğrenildi. 

Samsung’dan yeni bir tasarım 

Samsung’un patentini almış olduğu cihazın fotoğraflarında telefonun arka kısmında ikinci bir ekran bulunması dikkatleri çekiyor. Bu patente göre Samsung’un kullanıcılara tasarım açısından piyasada bulunan cihazlardan daha farklı bir ürün sunabilmek için kolları sıvadığını söylemek yanlış olmaz. Markanın cihazın patenti için geçen sene Güney Kore’de patent başvurusu yaptığı öğrenildi. Bir senedir patentin onaylanmasını bekleyen markanın cihazı pazara ne zaman süreceği ise merak ediliyor. 

Samsung'dan Galaxy Fold Çıkış Tarihi AçıklamasıSamsung'dan Galaxy Fold Çıkış Tarihi Açıklaması

Samsung Galaxy Fold için beklenmedik gelişme!

Samsung’un almış olduğu patente göre, eklenen yeni ekran sayesinde cihaz aynı zamanda bir tablet görevi de görüyor. Ancak patentte ekranın nasıl bir mekanizmaya sahip olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor. Standart görünümü ikinci bir arka ekranla kıran Samsung’un arka ekranı kaydırılarak ana ekranın yanına gelen bir mekanizmaya sahip. Cihaz bu sayede tablet formunu alıyor. 

Samsung Galaxy Fold Ön Siparişleri İptal Edildi

Patentte dikkat çeken bir diğer nokta ise, cihazın oluşan tablet ekran görünümünde, ekrenın kıvrıma ya da ayrım olamayacak şekilde olması. Teknoloji devi şirketin bunu nasıl yapabildiği gizemini korumakla beraber Samsung’un gerçekten cihazda aynı başarıyı sağlyıp sağlayamayacağı merak konusu. LetsGoDigital sitesi ise cihazın tasarımının bilgisayarda hazırlanmış bir görseli internet sitesinde paylaştı. Görselde telefonun tasarımının güçlü olacağı aşikar olsa da, Samsung’un bu tasarımı nasıl hayata geçireceği ve cihazı ne zaman piyasaya süreceği ilerleyen zamanlarda netleşecek. 


Samsung Galaxy Fold Ön Sipariş Verenlere Kötü HaberSamsung Galaxy Fold Ön Sipariş Verenlere Kötü Haber
Samsung Galaxy Fold Satışa HazırlandıSamsung Galaxy Fold Satışa Hazırlandı

PAYLAŞ