Samsung SmartThings uygulamasını yeniledi - Haberler - indir.com

Samsung SmartThings uygulamasını yeniledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 22:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung tarafından akıllı ev uygulaması olarak geliştirilen SmartThings’te kapsamlı bir arayüz değişikliği yapıldı.

Son dönemlerde teknoloji şirketleri tarafından akıllı ev donanımlarına ve uygulamalarına yönelik ciddi bir yönelim bulunuyor. Yeni donanımlar ve mevcut uygulamalarda yapılan değişiklikler ile akıllı ev yönetimi konusunda daha fazla imkan sunmayı başaran markalar, bu konuda teknolojinin evlerde daha fazla yer almasına da imkan tanıyor. Konu ile ilgili son gelişme ise Samsung cephesinde yaşandı. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda, SmartThings için arayüz değişikliğine gidildiği belirtildi.

Evinizin Kontrolü SmartThings ile Parmaklarınızın Ucunda (Video)Evinizin Kontrolü SmartThings ile Parmaklarınızın Ucunda (Video)

SmartThings’te neler değişti?

SmartThings’te oda tasarımlarından vazgeçen Samsung, ara yüzde 5 farklı alana yer vermiş durumda. Bu 5 farklı alanda ise favoriler, cihazlar, yaşam, otomasyonlar ve menü yer alıyor. Önceki versiyon oda odaklı olduğu gibi kullanımda çeşitli zorluklar yaşatıyordu. Bu durumu baştan aşağı yenileyen Samsung, uygulamanın yeni ara yüzü sayesinde daha pratik bir kullanım sunacak ve ihtiyaç duyulan özelliğe daha kısa süre içerisinde ulaşılmasına imkan tanıyacak.

Tanıtımda mevcut bölümler ile ilgili detaylar da açıklandı. Buna göre favoriler bölümüne kullanıcıların en sık kullandığı cihazlar ve özelliklere ulaşmak mümkün olacak. Cihazlar sekmesinde ise kullanılabilecek olan tüm akıllı cihazların bir listesi olacak ve cihazlar için ek özelliklere ve fonksiyonlara bu bölümden erişilebilecek. Yaşam alanında ise özel eklentiler ve servislerin kullanılması sağlanacak. Bu bakımdan kullanıcılar Samsung tarafından geliştirilen ve desteklenen eklenti ve servisleri kullanmak istediğinde yaşam sekmesini kullanacak. Otomasyonları ise özellikle otomasyon oluşturmak isteyen kullanıcıların çeşitli ayarlar yapabileceği seçeneklere sahip. Ev içerisinde aydınlatma ve iklimlendirme gibi pek çok farklı işlev, otomasyon sürecine bağlanarak otomatik bir şekilde kullanılabilecek. Son sekme olan menüde ise kullanıcıların yapabileceği diğer tüm ayarlar ve seçenekler bulunuyor.

SmartThings yeni ara yüzü ne zaman kullanıma sunulacak?

SmartThings için geliştirilen ara yüzün öncelikle Android platformunda kullanıma sunulacağı belirtildi Ancak yeni ara yüzün kullanımına dair herhangi bir tarih bilgisi paylaşılmadı.  Yeni arayüz ile birlikte kullanımı daha pratik hale getirecek Samsung, yeni destekleyeceği donanım ve özellikler ile birlikte akıllı evler konusunda önemli bir atılım gerçekleştirmek üzere. 



PAYLAŞ