Samsung sesli asistanlarını adlandırdı! - Haberler - indir.com

Samsung sesli asistanlarını adlandırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-02 14:13:25
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Samsung Galaxy S8 amiral gemisi akıllı telefon ile sunulacak, yeni nesil akıllı yapay zekaya sahip akıllı sesli asistan hem kadın hem erkek sesi seçenekleriyle geliyor.

Hem kadın hem de erkek sesiyle seslendirilecek Samsung'un sesli asistanı cinsiyetine göre Bixby ve Kestra olarak adlandırılacak.

Samsung geçtiğimiz süre içerisinde Apple'ın Siri sesli asistanını ilk olarak geliştiren Viv Labs şirketini satın alarak sanal asistan konusunda önemli bir adım atacağının ilk sinyallerini vermişti. Galaxy S8 modeliyle birlikte geleceği tahmin edilen sesli asistanla ilgili çalışmalar devam ederken Samsung'un yeni sesli asistanının ismi de ortaya çıkmıştı.

Samsung sesli asistanlarını adlandırdı

Samsung Galaxy S8 amiral gemisi akıllı telefonla birlikte sunulacak yeni akıllı sesli asistan hakkında yeni gelişmeler ortaya çıktı. İşte Samsung akıllı sesli asistanı için kullanılacak adlar.

Samsung akıllı sesli asistanlarını tescilledi

Samsung tarafından Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge modellerinde sunulacak yeni nesil akıllı yapay zeka asistanı hakkında iddialar bir süredir devam ediyor. Son olarak Samsung'un elde ettiği ticari markalar ise sesli asistanın kadın ve erkek versiyonlarının ismini ortaya çıkardı.

Samsung'un asistanın Bixby adıyla gelebileceği hakkında bilgiler hali hazırda dile getirilmişti ve bu isim sonunda kesinleşti. Öte yandan şirket, sesli asistanını tek bir isimle bırakmamanın yanı sıra kadın ve erkek seçenekleri de sunacak gibi gözüküyor. Şirketin sunacağı sesli asistanının kadın versiyonu ise Kestra adıyla anılıyor.

Samsung bu kararla sesli asistanların genel olarak sadece kadın sesi üzerine kurulu olması düzenini de kırmış oldu. Şirket ayrıca, elde ettiği markaların farklı telaffuzlarını da başvurusuna eklemeyi ihmal etmemiş.

Ticari marka başvurularında Samsung sesli asistanlarını; ses tanıma yoluyla mobil telefonun eller serbest bir şekilde kullanımını mümkün kulan bilgisayar yazılımı olarak tanımlıyor.

 





PAYLAŞ