Samsung S22 ile yeni kamera teknolojisi ile fark yaratabilir - Haberler - indir.com

Samsung S22 ile yeni kamera teknolojisi ile fark yaratabilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 12:00:16
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, önümüzdeki dönemlerde yeni amiral gemisi ailesi Galaxy S22 serisini tanıtacak. Şirketin yeni modellerinde yeni bir teknoloji kullanması bekleniyor.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet hayatımıza pek çok yeni teknolojinin girmesinde etkili oldu. Son iki senede akıllı telefon kameraları da dünya çapında pek çok kullanıcı için büyük bir önem kazandı. Aslına bakarsanız bu alanda devrimi ilk Samsung’un yaptığını söylemek yanlış olmaz. 2017 senesinin ortalarında kullanıcıların karşısına çıkarılan Galaxy Note 8 modeli piyasa sürülen ilk çift kameralı cihazdı. Ardından akıllı telefonların kamera sayıları hızla artmaya başladı. Günümüzde çoğu orta ve üst segment akıllı telefonlar artık geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto kamera lensinden oluşan en az üçlü kamera sistemiyle karşımıza çıkıyor. Kamera noktasında yıllar önce büyük bir yeniliği tetikleyen Samsung şimdi ise Galaxy S22 serisinde yep yeni bir teknolojiyle karşımıza çıkacak.

Samsung yeni kamera teknolojisi ile fark yaratabilir

Samsung’un geçtiğimiz aylarda yeni hareketli kamera sensörlerine sahip Galaxy telefonları için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Şirket bu kez daha fazla fotoğraf seçeneği ve daha iyi görüntü kalitesi için akıllı telefonlarına hareketli bir kamera sistemi için kolları sıvamış durumda. Bu teknolojiyi ilk olarak Sony Xperia modellerinde görmüştük. Sony’nin geliştirdiği sistem Lensin içeriye girip çıkması ile çalışıyordu.

Geçtiğimiz senenin ekim ayında Samsung, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) Kamera modülü ve aynısını içeren taşınabilir elektronik cihaz için faydalı bir patent başvurusunda bulunmuş. Tam 19 sayfadan oluşan patent başvurusu bugün ilk kez yayımlandı. Yayımlanan dokümanlara göre ilerleyen senelerde akıllı telefonların kameralarında yeni teknolojilerle karşılaşabailiriz.

Galaxy S22 kamerasıyla devrim yaratabilir!

Samsung, Galaxy S22 serisinde yeni kamera bir teknolojisi kullanabilir. Değişken görüş alanına sahip olan bu mekanizma kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanacak.

Samsung Galaxy S22'den ilk detaylar geliyor

Ortaya çıkan dokümanlarda, hareketli bir yapıya sahip Samsung Galaxy kameradan söz ediliyor. Bu mekanizma geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto lense ev sahipliği yapıyor. Dokümanlara göre geniş açılı lens merkeze konumlandırılacak. Ultra geniş açı ve telefoto lens, ana kameranın soluna ve sağına yerleştirilecek. Her bir lensin de farklı bir Görüş Alanı (FoV) bulunacak. Buna göre  üç kamera yan yana konumlandırılmış bir şekilde karşımıza çıkacak. Çekim durumuna bağlı olarak, kullanıcılar merkez merceği aşağı doğru hareket ettirebilecek ve aynı anda diğer iki kamera yanlara doğru hareket ettirerek bir üçgen oluşturabilecekler.

Kameralar arasındaki mesafe farklılaştıkça, diyafram açısı da değişmiş olacak. Üçgen kurulumda, kameralar en küçük açıklığa ya da orta dereceli açıya sahip olmuş olacak. Ama şimdilik diyafram değerlerinin kaç olacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Fakat yayımlanan belgelerden yola çıkarak hangi diyafram açıklığı uygunsa duruma bağlı olarak bu otomatik değişeceğini söyleyebiliriz. Portre fotoğrafçılığı için bulanık bir arka plan oluşturmak için genellikle geniş bir diyafram kullanılmış olacak. Manzara fotoğrafçılığı içinse tüm görüntünün keskin olması için küçük bir diyafram açıklığı otomatik olarak ayarlanacak.

Samsung bu sistemi kullanılabilir olarak sunabilmek için değişken diyafram açıklığına ve değişken FoV değerine sahip hareketli bir kamera teknolojisi kullanacak. Bu sistem sayesinde alan derinliği çok hassas olarak ayarlanabilecek. Ayrıca bu sistem sayesinde kullanıcılar nitel yakınlaştırmalı fotoğraflar da çekilebilecekler. 





PAYLAŞ