Samsung S10'un yüz kilidi güvenlikte sınıfta kaldı! - Haberler - indir.com

Samsung S10'un yüz kilidi güvenlikte sınıfta kaldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-11 17:11:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung yeni amiral gemisi Samsung S10 ile birlikte yüz kilidi sistemine geçiş yapsa da yeni özellik, sınıfta kaldı. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Samsung, Galaxy S10 Plus İçin İlk Güncellemeyi Yayınladı

Samsung Galaxy S10+ Ekranında Beyaz Nokta Ortaya ÇıktıSamsung Galaxy S10+ Ekranında Beyaz Nokta Ortaya Çıktı

Samsung S10, markanın bugüne kadarki en iddialı modellerinden birisi durumunda. Kamera performansı ve donanımları ile dikkat çeken telefon için en büyük handikap ise yüz tanıma sistemi olarak görülüyor. Zira bugüne kadar yapılan eleştirilerin büyük bir bölümünde Samsung S10 yüz tanıma sisteminde yer alan hatalara dikkat çekildi. Öyle ki yüz kilidi, fotoğraf üzerinden dahi açılabilir.

Samsung S10 yüz kilit sisteminde büyük hata!

Verge gibi güvenilir kaynakların haberine göre Samsung S10 yüz kilidi, fotoğraf ya da video üzerinden de açılabiliyor. Gerekli şartların sağlanması halinde kullanıcının fotoğrafının başka bir telefon üzerinden gösterilmesi dahi yeterli oluyor.

Konuyla ilgili Güney Kore’de yaşanan bir diğer örnekte ise kullanıcı Jane Wong’un kardeşinin aralarındaki benzerlik nedeniyle yüz tanıma sistemini aşabildiği belirtildi.

Sorun daha hızlı tanıma özelliğinde mi?

Konuyla ilgili henüz Samsung cephesinden bir açıklama gelmedi. Fakat konuyla ilgili uzman değerlendirmelerinde yüz kilidi için özellikler arasında bulunan daha hızlı tanıma özelliğinin bu soruna neden olabileceği belirtiliyor. Güvenlik noktasında biraz daha alt seviyede bulunan bu özellik nedeniyle yüz tanıma sisteminin standart olarak çalıştığını söylemek mümkün. 

Samsung, Galaxy S10 ile Kendini Zirveye Taşıyor!


Samsung Galaxy S10'un Tamir Edilebilirlik Puanı Belli OlduSamsung Galaxy S10'un Tamir Edilebilirlik Puanı Belli Oldu

PAYLAŞ