Samsung

Samsung "S Voice" desteğine son veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Samsung’un sesli asistanlarından biri olan S Voice için yolun sonuna gelindi.  Sesli asistanıyla sadık bir kullanıcı kitlesi yakalasa da beklediği ilgiliyi alamayan Samsung, S Voice desteğini sonlandıracağını açıkladı.

Apple’ın “Siri” ile hayatımıza dahil ettiği sesli asistanlar günümüzde teknolojinin ve hayatımızın büyük bir parçası haline gelmiş durumda. Yapay zeka desteğiyle cep telefonunuzu ihtiyaçlarınızı analiz ederek anlayabilen ve hayatınızı kolaylaştıran pek çok işleve sahip olan sesli asistanlar sayesinde araç kullanırken telefon kullanmaya devam etmek, ya da sadece komut vererek mesaj göndermek mümkün.  

Samsung'tan dört tarafı kavisli ekran patentiSamsung'tan dört tarafı kavisli ekran patenti

2012 senesinde Apple’ın Siri’yi tanıtmasının hemen ardından S Voice asistanını tanıtan Samsung, Siri’yle rekabet edebilmek için elinden geleni yapsa da bu savaşı kaybetmişti. S Voice ile istediği başarıyı yakalamayan şirket bir süre sonra Bixby’nin daha güçlü olabilmesi için Viv’i satın almıştı. 

Yeni Samsung Asistan'ı Bixby, Siri'den Farklı Olacak

Bixby’le daha iyi bir çıkış yapmayı planlayan Güney Kore merkezli teknoloji devinin bu hamlesinin de işe yaramaması üzerine Samsung S Voice desteğini sonlandırmaya karar verdi. Kullanıcılarına S Voice desteğini 1 Haziran’dan itibaren sonlanacağını belirten bir bildiri gönderen şirket Galaxy Watch ve Galaxy Active gibi giyilebilir teknoloji ürünlerinin S Voice desteği sona erdikten sonra Gear S3 and Gear Sport'un bir güncellemesi alacağını da belirtildi. 

Sesli asistanlara göre başarısız olarak değerlendirilebilecek S Voice pek çok kullanıcıya hitap etmese de sadık bir kullanıcı kitlesine sahipti. Ancak yine de “Eller serbest” modunda beklenen başarıyı gösteremeyen servisin Google Assistant veya Amazon Alexa gibi asistanlarla rekabet edebilmesi için epey yol kat etmesi gerekiyordu. Yazılım güncellemeleriyle S Voice’u geliştirmekten vazgeçen Samsung’un ilerleyen günlerde daha gelişmiş bir sesli asistan desteği sunup sunmayacağı ise henüz gizemini koruyor. 

 


Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A21 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A21 özellikleri ve fiyatı
Hangi Samsung cihazları Android 10 desteğine sahip?Hangi Samsung cihazları Android 10 desteğine sahip?

PAYLAŞ